Lehetek férges a kutyától? (bőv. Lent)
Olvastam ,hogy kutyától ellehet kapni.Tegnap hoztunk egy kiskutyát kintre,agyon szeretgettem,agyon nyalt engem.Nem tudtam,hogy férges és bolhás csak később vettem észre.Hiába mostam kezet utána szerintem simán annak ellenére elkaphattam tőle.Gyenge az immunrendszerem szedek is rá gyógyszereket.Mennyi az esélye,hogy elkaptam?Ha elkapom tőle az mennyi idő míg kimutatkozik az emberen?Menjek el orvoshoz vagy vegyek gyógyszertárban valami tablettát magamnak?Vagy várjak míg kimutatkozik rajtam is?
Sajnos hipochonder vagyok szóval képes vagyok mindent túl parázni.Természetesen a kutyust is elvisszük állatorvoshoz :)
Ha hipochonder vagy akkor tuti nem engedted hogy a szád közelében megnyaljon vagy kutyás kézzel nem nyúltál a szádba,szemedbe.Ha mégis akkor a helyedben orvoshoz mennék.
Énis kicsit az vagyok de nagyon figyelek az ilyen dolgokra.Van két cicám és bentiek,tiszták mégis mindig kezet mosok ha simogattam őket ennék vagy csak valami étel közelébe mennék.Nem örülök hogy ezt csinálom mert sokszor száraz a kezem a napi húsz kézmosástól.Mégis bennem van a tudat hogy valami lehet a kezemen.Az utcán például nem tudok egy kutyát sem megsimogatni ha nincs kézmosási lehetőség.
Ha az ismerősödnek nincs kennelneve, tenyészengedélye, törzskönyves, betegségekre szűrt kutyái, és a kicsiket oltások és féregtelenítések nélkül adta oda, akkor szaporító. Az ilyen emberek miatt vannak dugig a menhelyek.
Lehet férges a kutyától!
Kedves utolsó! Nagyon jó ismerősöm.Ismerem őket már jó pár éve.Nagyon állatbolondok,de elhiheted,hogy fogalmam sem volt arról,hogy férges a kutyus amit elhozok tőlük.Mert ,ha tudtam volna biztos nem hagytam volna,hogy agyon nyaljon stb.Sőt nem hinném,hogy elhoztam volna a kutyust tőlük,mert más helyről is tudtam volna hozni.Gondolkozz! És hamár nálunk van a kutya igen felelőséggel tartozom érte és elviszem őt állatorvoshoz,hogy meggyógyuljon.Nem dobom el magamtól,nem viszem vissza őt.Szegény kutyus nem tehet róla,hogy férges.
Második válaszoló: Én általában úgy vagyok vele,hogy mikor már valami kis tünetet legyen torokfájás,akármi kis dolog észre veszek magamon mindent beképzelek.Pedig csak egy kis megfázás,de én már a torokrákot is beképzelem magamnak.Úgyhogy most,hogy tudom,hogy férges a kutyus hát szerintem elmegyek orvoshoz,mert nagyon bepánikoltam ettől.
De mennyi időbe telik amíg kialakul nálam?
" Nagyon jó ismerősöm.Ismerem őket már jó pár éve.Nagyon állatbolondok,de elhiheted,hogy fogalmam sem volt arról,hogy férges a kutyus amit elhozok tőlük.Mert ,ha tudtam volna biztos nem hagytam volna,hogy agyon nyaljon stb. Sőt nem hinném,hogy elhoztam volna a kutyust tőlük,mert más helyről is tudtam volna hozni."
Igen, például menhelyről!
" Gondolkozz! És ha már nálunk van a kutya igen felelősséggel tartozom érte és elviszem őt állatorvoshoz,hogy meggyógyuljon.Nem dobom el magamtól,nem viszem vissza őt.Szegény kutyus nem tehet róla,hogy férges."
Egy szóval nem mondtam, hogy vidd vissza, vagy dobd ki, vagy hogy a kutya tehet a férgességről! Ez az ember hibája! Nagyon jól teszed, hogy elviszed orvoshoz! (ami az ismerősöd dolga lett volna...)
" És nem tenyésztik ők a kutyákat.Csak születtek kiskutyák és úgy döntöttek elajándékozzák vagy eladják őket.Mivel már több egyenlőre nem kell nekik :)"
Igen, ez szaporításnak minősül, ezért szaporítók, nem tenyésztők. Tenyésztők nem adnak így ki kutyát.
Itt egy kis olvasmány a férgességről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!