Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek ha a kutyat meg...

Csippy kérdése:

Mit tegyek ha a kutyat meg szeretném védeni a többi kutyától, illetve ha rá szeretném szoktatni a póráz nélküli sétára?

Figyelt kérdés

!!Nekem egy 9hónapos Labrador kan kutyám van. Az a gond, hogy egy ideje ( 1hónapja) nem volt kiengedve, és mostanában ha kiengedem akkor nem bírom pórázon tartani és csak szökik a háztól. volt már rá példa, hogy kiengedtem póráz nélkül. De akkor a szomszéd kertes házban lévő kutyák összeverekedtek vele. Volt már olyan is hogy símogatás közben kanos lett. Mit tegyek h ne meneküljön el? És hogyan szoktassam ki az udvarra úgy h nincs rajta póráz?

Ja.. és még valami , a környékünkön rengeteg kutya van akik párosodási időszakban összeverekednek. nem akarom h valami baja essen. Ebban az esetban ívartalanítsam ???

S.O.S.

2015. jan. 7. 22:28
 1/5 anonim ***** válasza:
87%
Igen.
2015. jan. 7. 22:31
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha ivartalanítod, akkor kisebb eséllyel támadják meg, mivel már nem számít riválisnak. Ettől még néhány idegbeteg kutya betalálhatja, de ezeket különböző módszerrel leszerelheted. Sokan javasolják a kiabálást, kővel dobálózást, de az adott helyzetben válik láthatóvá, hogy mi segíthet. Nagytestű pásztorkutyával szemben a saját területén inkább a csendes visszavonulás segíthet. Ha körbevettek, akkor fohászkodj azért, hogy felbukkanjon a gazdájuk.

Neveld a kutyát. Tegyél rá lánc "fojtó" nyakörvet. Ez egy kemény nyakörv, ettől működik, nem fojtogatod vele a jószágot. Két kemény rántás és "fúj", ha olyat csinál, ami nem tetszik. A jó viselkedésre jutalomfalattal vezesd rá és ne mérd szűkmarkúan, ha jól viselkedik, dicsérd is, hogy ne kaja automata szerepet kapj. Ajtón a falkavezér lép ki először ... De akár Jan Fennell könyvét is javaslom elolvasásra. Ő nem használja a pórázrántást, de az ő módszere is működik. Kutyánként változik, hogy mi a megfelelő.

2015. jan. 7. 22:36
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat , be is vetem őket :)
2015. jan. 7. 22:38
 4/5 anonim ***** válasza:
Vidd el kutyaiskolába, ahol megtanítják legalább az alap dolgokra. Nekem azért nehéz ez a labi keverékemmel, mert másfél éves volt, amikor örökbefogadtam. Ugyan kapott valami kiképzést a menhelyen, de nekem kellett megtanítani az ülj, állj, feküdj, hagyd, gyere alapokra és az engedelmességre. (Nem fogadott szót). Most már csak a sétán a húzással van gond, pedig van fojtó lánca. Egyébként pedig a kerítést ki kell javítani, amíg ez nem történt meg, addig kialakítani neki egy elkerített kennelt, oda betenni a házát. És mindenképpen ivartalaníttattni, sokkal nyugodtabb lesz utána.
2015. jan. 8. 11:51
 5/5 anonim ***** válasza:

Az ivartalanítás valóban segíthet, de nem egyedüli megoldás. A kutyasuli is jó ötlet - ahogy el is hangzott - csak figyelj oda hogy olyat válassz ami a te és a kutya stílusának megfelelő.

Egyébként nem biztos, hogy értem a szitut. Kertes házban laktok és a kertbe nem tudod kiengedni? De akkor hogy verekszik a többi kutyával? És milyen pórázról van szó? Utcára kimenetkor? Vagy udvarban van megkötve?

Egy része egyébként egyszerű: most van kamasz korban - ilyenkor nehezebb velük (is). Ilyenkor kezdik próbálgatni, hogy ki az úr a háznál és oda kell figyelni, mert különben a fejedre nőhet. Az hogy 'kanos' lesz feléd megengedhetetlen, azt mindenképpen le kell állítani. Ha hagyod, azt hiszi ő a főnök. Az hogy szökik és verekszik szintén utalhat rangsorrend beli gondra.

póráz: egyszerűen tedd rá és kész, csak arra figyelj, hogy ne negatív dologként maradjon meg neki. Azt hogy húzza a pórázt lehet javítani praktikákkal pl. megállsz és addig nem mész tovább amíg nem jön vissza a te vonaladba.

póráz nélkül hasonló: ha nagyon előre megy fordulj meg, menj ellenkező irányba. ha nem terem hamar melletted, akkor máson is el kell gondolkozni.

verekedés: a többi kutyától is függ, de ha azok nem valami agresszív idióták, akkor ott is a dominancia lehet a gond. Illetve, ha pl. ez úgy történik hogy ő pórázon van, odajön hozzátok egy szomszéd kutya és akkor ugranak össze akkor is van mit csinálni

1. ne feszülj be, próbálj nyugodt maradni. Ő érzi a feszültségedet és valószínűbb hogy össszemennek. Ne feszítsd a pórázt!

2. próbáld elengedni a pórázt és arrébb lépni. Ha nem érzi hogy ott vagy mellette akkor kevésbé lesz nagy az arca.

Ezek persze általános dolgok, nem tudom a kutyádnak és neked mi fekszik.

2015. jan. 9. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!