Hogyan tudom a 4 hónapos westie kutyámat a legkönnyebben pórázhoz szoktatni?
A láncos póráz egyébként is csak marketing fogás,semmi haszna sincs,sőt csak árt.A kutya érzi a hideg fémet,frusztrálja,csörög is,ami szintén zavarja.
Nem kell csörgős láncos pórázt venni,mert nem megfelelő.A sima szövet pórázt meg oda húzza maga után,ahova csak akarja.De ha alapból leblokkol attól,hogy rajta van a póráz,akkor kézből pláne nem fog elindulni.
Lerakod a pórázt (ami textil) és csalod a kutyát,majd ha indul pozitívan megerősíted,jutalomfalattal vagy játékkal vagy bármivel.Ezt megszokja,utána mehettek sétálni.Hasonlóan lépésekkel indítva.
Nálunk is nehezen ment. Az első pár napban konkrétan abból állt a séta, hogy az utca feléig elhúztam, hátha rákap, aztán visszafelé meg úgy húzott mint a fene.
Pár nap után én is meguntam a dolgot, így otthon is elkezdtem hozzászoktatni. Konkrétan a lakásban sétáltattam, közben folyamatosan jutalmaztam ha szépen jött velem. Ezt 1x csináltam meg, utána utcán is könnyebb volt.
De ahhoz, hogy teljesen felszabaduljon legalább 1 hét kellett. Sajnos ilyenkor számolni kell azzal, hogy egy kölyökkutya számára nagyon ijesztő mikor először sétál utcán, tehát nem csak pórázra szoktatásról van szó, hanem ismerkedés is történik a nagyvilággal. Nagyon sok az új inger, hangos zajok, nagy autók, ugató kutyák stb. Idő kell, míg megszokja. Ez is a szocializáció része.
Nem csak a pórázt kell megszoknia hanem, hogy irányítva van, elveszti a szabad mozgását, illetve az új ingereket is meg kell szoknia.
Ehhez idő kell és türelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!