Szerintetek egy kutya mindenkinek engedelmeskedjen, vagy csak a gazdájának? Miért?
Attól függ mi a cél. Én például rengeteget járok bemutatózni, többek között gyerekek közé is. Számomra szükséges, hogy a kutyám hallgasson azokra, akikre én szeretném. Persze ha valaki az utcán elordítja magát, hogy "fekszik", akkor a kutyám max. hülyének nézi az illetőt, de a gyerekeknek minden trükköt megcsinál, ha jól kérik tőle.
IPO-s munkakutyáknál pedig én pont azt látom, tapasztalom, hogy többnyire szintén mindenkivel dolgoznak, akinek van kajája, labdája, tudja, hogy mit akar a kutyától.
Vannak olyan fajták, akik egyszerűen olyanok, hogy mindenkivel haverkodnak, mindenkinek szót fogadnak (pl. goldenek, labradorok). Én ezt nem annyira szeretem, nem vagyok az ilyen "mindenki kutyája" típusú kutyákért.
Viszont azt se mondom, hogy csak totál egy ember legyen az, akit elfogad (és itt nem a parancsszavakra gondolok, mert az egy dolog, hanem úgy általánosságban), hiszen bármikor lehet olyan szitu, hogy pár napot másnál kell, hogy töltsön, vagy mit tudom én.. (nem járunk nyaralni, vagy ilyesmi kutya nélkül, de sose lehet tudni). Nekem pl. egy rotim (is) van, ha úgy adódna, lenne, aki vigyázzon rá, mert van, akinek szót fogad rajtunk kívül...
Szóval valahol a kettő között lenne a jó megoldás szerintem. Az se jó, ha egy kutya bárkivel elsétál, de az sem, ha csak totál egy ember van számára, hiszen azzal az egyel bármikor történhet valaki, olyankor meg jobb az, ha ismerősnél landol a kutya... szerintem.
Ez egy jó kérdés!
Van az a helyzet, amikor kimondottan jó, ha csak a gazdának engedelmeskedik. Ám előfordul olyan eset, hogy egy kutya nem mindig a gazdájával van...és ha ne adj Isten elveszítené a gazdáját, akkor az nem lenne túl jó az engedelmességét tekintve.
Az én kutyám általában szót fogad a családom tagjainak is, ha úgy tartja kedve, persze leginkább nekem. Azonban van 2 olyan ismerősöm, akiknek a személyisége, az erős kisugárzása olyan hatással van a kutyára, hogy a kutya megteszi első szóra, amire utasítják!
Tök normális, hogy a Falkavezérnek szót fogad...a többinek nem feltétlenül muszáj, de azért hasznos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!