Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti elengeditek séta közben?

Ti elengeditek séta közben?

Figyelt kérdés

Ti elengeditek a kutyátokat séta közben ha olyan helyen vagytok, ahol nem veszélyes a számára, mondjuk egy mező, vagy nem forgalmas mellékút?

Hogyan tanítottátok meg neki, hogy ne szaladjon el/ne üldözzön más állatokat?

Ha kölyök korában már elengedem a mezőn séta közben akkor megtanulhatja?

2015. jan. 28. 16:12
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ, hasznosak voltak :)
2015. jan. 28. 20:40
 12/13 anonim ***** válasza:

7-es vagyok. Annyit még hozzá tennék, hogy mivel a belvárosban lakok, itt eléggé életveszélyes gyakorolni a póráz nélküli sétát. Rengeteg félős miniatűr vagy ép borjú nagyságú hisztis kutya is van a környéken, szóval tuti minden nap lenne valami konfliktus....

Belvárosi forgalmas környezetben soha nem fogom elengedni, ez tuti. Margitsziget, Városliget és egyéb parkos részeken igen, MAJD, ha már eléggé fegyelmezett lesz ( már eléggé affelé haladunk :) ).

Én amondó vagyok, hogy első a biztonság (a kutyáé és a többi emberé, sose bocsátanám meg magamnak, ha megkapna egy kisgyereket...), csak utána jön a kutya jóléte. (Sokaknál ez sajnos fordítva van.)

Viszont abban én is 100%-ig egyet értek, hogy póráz nélkül lenne igazi séta az a séta minden kutyának (de ha egyszer kötelező a póráz akkor kötelező) és hogy biztosítani kell nekik a póráz nélküli szaladgálást és játékot más kutyákkal.

Na én pont ezért viszem futtatóra (bár nekem mázlim van, mert sikerült jókat találnom, a legtöbb kicsi és gusztustalan és megértem ha valaki messze elkerüli őket). Itt ráadásul bekerített területen lehet nevelni is a kutyát, az enyém ott tanulta meg, hogy bizony nem harapunk vissza a kötekedő kutyának, meg hogy ha azt mondom, hogy hagyjon egy kutyát, akkor hagyja ott, kerülje ki, ne veszekedjen a labda miatt, stb. stb.

Nekem belvárosi lakosként fontosabb az, hogy minden nemű, fajtájú és habitusú kutyával jól kijöjjön és tudjon viselkedni, mint az, hogy szabadon szaglásszon a városban.

2015. jan. 29. 00:09
 13/13 anonim ***** válasza:

3 hónapos volt a kutyám, amikor először levittem. Találkoztunk egy másik kutyussal és én tökre bepánikoltam, hogy mi lesz most (első kutya, első séta...) A másik kutyus gazdija mondta, hogy nyugodtan engedjem el, nem fog elfutni. Hittem neki.

Most 8 éves a kutyám, és évente kb 8-10 alkalommal van rajta póráz, pedig naponta 4x sétálunk.

A kutyám nagyon megbízik bennem, és én is nagyon megbízok benne. Első szóra hallgat rám, és figyel is rám. Ha előttem megy, és én megállok, ő is megáll, és azonnal visszajön, szó nélkül.

Azt hiszem nagyon erős kötődés van közöttünk. Tudom, hogy sokan elítélik ezt, hogy póráz nélküli séta, de én nem tudok úgy élni, hogy mindig attól félek, mi van HA... 8 év alatt már megéltünk néhány izgalmat, 1-2 alkalommal volt olyan, hogy megijedt más kutyától, egyszer egy lótól, és azonnal hozzám futott vissza.

Persze szilveszterkor nem kockáztatok, abban a pár napban nem viszem le póráz nélkül, de egyébként mindig.

Ahogy írtam, szerintem bizalom, és a gazdi tekintélye, ami fontos.

2015. jan. 29. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!