Milyen kutya lenne ideális lakásba? (Nekem)
Szeretnek kutyát vásárolni idővel, 15 éves vagyok. Volt már egy keverék közsepes termetü kutyánk, aki most már 1,5 eve meghalt. A szüleim is most mar megengednenek egy sajat kutyat nekem. Lakasban elunk, es nem tudom milEn kutya lenne az ideális. Nagyon kicsinkutyat nem szeretnenek . Tehet ilyen szobakutyát. De lakasba nagy testu kutya sem lenne jo. En legszivesebben olyan kutyat szeretnek ami azert megvan a lakasba de nem kistestu es nem is nagytestu. Illetve lehet vele foglalkozni komolyan, ertelmes falyta.
Milyen falytát javasoltok?
Bull típusút ne akarj! A nevelésük, szocializálásuk nagyon nem egyszerű, tapasztalt, erős kéz kell ezekhez a kutyákhoz!
Ha fajtatiszta kutyát akarsz, akkor arra számíts, hogy min. 100.000 ft lesz csak a vételár. Szaporítót pedig természetesen ne támogass. De azt írod, hogy nincs igazi kedvenc fajtád, így a menhelyeket javaslom én is! Egy fiatal kamasz kutyánál már z is látszódik, hogy kb mekkora lesz, milyen lesz a mozgásigénye, mennyire okozhat gondot a nevelése.
Ha tetszik a bull típus, válassz Francia Bulldogot vagy Angolt. Nem ajánlom egy 15 éves, bizonytalan (ismeretlenek véleményére hagyatkozol, mondják meg, hogy legyen jó neked!), kedvességre hajlamos lánynak a staffordshire-t vagy pitbullt. Sok akaraterőt és türelmet igényel, a szocializációja pedig elengedhetetlen.Más kutyákkal dominanciára hajlamos, átlag egy gazdás kutya.Ahhoz, hogy lakásban megmaradjon, a napi háromszori sétának legalább 2 órásnak kéne lennie..
A menhelyes kutyusoknak az az előnye, kipróbálhatod, melyik mennyire fogékony, mit szeret, hogyan viselkedik más kutyákkal, mennyire nyugodtan sétál..
Nem elsősorban a fajta a lényeg, hanem az energiaszint.
Válassz alacsony igényű kutyust, remekül el lesz lakásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!