Lakásba való, aprótestű lehetőleg. Reggel és este ki vinném sétálni. Naponta pár órát.viszont egyedül lenne. Már néztem a Cavailer King Charles fajt, viszont nem tudom, hogy bírja az egyedüllétet.
Ha egyedül hagyod egész napra akkor minek neked kutya? Bármelyik kutya depressziós lesz ha egyedül van sokáig.
2014. okt. 12. 13:57
2/11 anonim válasza:
Ez nem volt egyértelmű számomra:
Ha panelban lenne napi 2 séta kevés, egy panel kutyát min. napi 3x le kell vinni.
Amíg kölyök addig meg 6x-7x is,csak hogy szobatiszta legyen.
Ha kertesben lenne akkor jó a napi 2 séta,gondolom közte ki lenne engedve a kertbe.
Egyedülléthez minden kutyát szoktatni kell:)
2014. okt. 12. 13:58
3/11 anonim válasza:
Faj? A kutya maga a faj...
Egyetlen fajta sem szereti ha nap nagy részében egyedül hagyják. Naponta legalább 4-5 órát (passzívan és aktívan) foglalkozni kell minden fajta kutyával. Na és persze az is fontos, hogy a 4 órán kívül ne legyen egyedül otthon 20-at... A CKC pedig társasági kutya. Max. 8 óra egyedül! De csak megfelelő foglalkozás mellett.
2014. okt. 12. 15:09
4/11 anonim válasza:
Egy fajtatiszta kölyök 100-15e-től kezdődik, így ha csak nem szerettél bele teljesen egy fajtába, vagy nincs valami komoly verseny, munka, kiállító célod, akkor a menhelyet, állatvédő szervezeteket ajánlom. Ott is számtalan kistestű kölyök kutya van. De ha nincs időd az első 2-3 hónapban napi sokszor levinni a kutyát, hogy szobatiszta legyen, akkor inkább egy kicsit idősebb kutyát válassz, neki már a személyiségén, habitusán is jól láthatod, hogy mennyire illik hozzád és az életstílusodhoz.
2014. okt. 12. 15:47
5/11 anonim válasza:
*100-150e ft akart lenni. :)
2014. okt. 12. 15:48
6/11 Hajncsi válasza:
helló
nekem shih-tzum van és nagyon alkalmazkodó (ez a fajta erről is híres)
persze nem nagyon szeret egyedül lenni, de jól tűri
nem szed szét semmit
ha kölyköt veszel akkor nem lesz elég 2 séta
egy kölyköt legalább napi 8* kell levinni
ez enyém 2 hónap után már jelezte ha le kellet mennie
sok sikert hozzá
2014. okt. 13. 15:22
7/11 anonim válasza:
Napi 2 kevès, 3-4x kell, kölyköt meg plàne.
2014. okt. 13. 20:36
8/11 A kérdező kommentje:
A kutyát nyáron venném, szerintem a szobatisztasággal nem lesz gond. Én napi 2-szeri, összesen 3óra sétára gondoltam, legalábbis úgy hallottam, annyi elég. És, napi 8 óránál tuti kevesebbet lenne egyedül.
2014. okt. 14. 17:11
9/11 anonim válasza:
Ha vásárolsz, akkor normál esetben ez nem így működik, hogy csak úgy elhozod a kutyát. Ha jó helyről veszed, akkor nagy könnyen lehet, hogy sokáig kell várni rá. Érdemes már most felvenni a kapcsolatot több tenyésztővel is. Én a kutyámra másfél évet vártam, most készülök a másodikra, csaknem egy éve vettem fel a tenyésztővel a kapcsolatot és még legalább egy-másfél év, mire megszületik az alom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!