Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Legjobb hazai munka border...

Legjobb hazai munka border collie kennel?

Figyelt kérdés

2015. jan. 25. 12:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nekem van borderem, most nyáron kaptam 2 hónaposan, a Real Sheperd Kennelből. Még nagyon új ez a kennel, ugyanis ez volt az első almuk, de nagyon szép kiskutyák lettek. Szerintem jó munkavonalúak és show kutyáknak is tökéletesek. Legalább is az enyém terel mint állat! Nem frisbee-znek velük, helyette agility-znek. Asszem jövő nyárra várható a következő alom egy blue merle anyukától. Én nagyon tudom ajánlani ezt a kennel-t korrektek voltak, nekem szimpatikusak. Mondjuk nem semmi, mert egy 14 éves lány akarta a kennelt, kb. ő intézett mindent, egyedüli amit sajnált, hogy nem írhatták az ő nevére a kennelt. Fent vannak facebook-on is.
2015. jan. 25. 18:05
 12/17 anonim ***** válasza:
Megjegyzem én is verseny céljából kerestem bordert. Úgy hogy majd a későbbiekben én is frisbee-zni agility-zni meg dogdancing-elni szeretnék vele. :9
2015. jan. 25. 18:07
 13/17 anonim ***** válasza:
71%

Kedves kérdező! Szerintem már többször is felmerült ez a kérdés a gyakorikérdéseken, érkeztek rá többé vagy inkább kevésbé hasznos válaszok... ez a 'legjobb' kifejezés nem kíván sok objektivitást. Mitől lesz egy kennel a legjobb munkakennel? Azért mert sok sportkutyás vesz onnan kutyát? Mert a kennel tenyészkutyái maguk is eredményesen versenyeznek? Azért mert a kutyák testalkatra munkakutyának tűnnek?

Már úgynevezett 'munkakennel' is elég sok van itthon, ám ha utánanézel kicsit, akkor olyanok, akik konkrét eredményekkel tudják alátámasztani a munkakennel "cégért", annál kevesebben. Érdekes, hogy sokan minden gond nélkül elfogadnak egy olyan kennelt munkakennelnek, ahol a kutyák ugyan a házi mikiegér kupa 3. helyénél tovább nem jutottak az adott sportban, de (!) "munkavonalból" származnak. Sokszor még az sem kritérium, hogy egyáltalán csináljanak valamit. De ha showkutya, akkor az aztán csak sz@r lehet, függetlenül attől, hogy adott esetben az onnan származó kutya/kutyák igenis jól mennek teszemazt agilityben. Ezzel véletlenül sem azt akarom mondani, hogy menjen mindenki showkennelbe sportkutyát venni, csak néha jó lenne, ha mindenki picit levenné a szemellenzőt és megnézné a tényeket, a kutyák tényleges teljesítményét.

Konkrétan a kérdésedre válaszolva, nincs legjobb hazai munka border kennel, ahogy legjobb showkennel meg semmilyen legjobb kennel nincs. Akadnak jó kennelek (akik a hangzatos szövegeken, meg az akadályt ugró kutya képénél többet is letettek az asztalra), akadnak nagyon jó párosítások, de ezekből sokszor csak olyan kap kutyát, aki azért már képben van annyira a sporttal meg a kutyákkal, hogy nem a gyakorikérdéseken érdeklődik :)

Az emlegetett Bordermania kennelre kitérve pedig (ami valóban show kennel, bár mit ad isten, azért minden alomban akad legalább egy kölyök akivel sportolnak valamit), de vonatkozik ez minden kennelre, nem biztos hogy mindent el kellene hinni amit vakaki puszta jóakaratból mond rájuk. Vannak a kutyázásban is (sajnos) olyan emberek, akiknek nem teljes a napjuk anélkül, hogy valakire kígyót békát hajigáljanak irigységből, vagy bármilyen vélt és valós sérelemért. Megint csak azt tudom mondani: tények- ezeket kell nézni és nem azt hogy az xy azt mondta, hogy a zzstől hallotta hogy... Én nem fogok semmit megmagyarázni, csak azt javaslom, hogyha valakit érdekel egy kennel, az szépen hívja fel, beszélgessen a tenyésztővel, nézze meg élőben a kutyákat, nézze meg a körülményeket, a hozzállást, nézze meg hogy az adott kennelben szűretnek -e örökletes betegségekre, általában a szomszéd flokitól vannak-e kölykök, vagy neadjisten kicsikét messzebbre is hajlandó elutazni a tenyésztő egy jó párosításért, honnan van a tenyészállománya (szomszéd faluból esetleg?) tartja-e a kapcsolatot a tőle kikerült kölykök gazdáival, be tud -e számolni róluk ésatöbbi. Kiderül ám rögtön, hogy mi a pálya...

2015. jan. 26. 20:19
 14/17 anonim ***** válasza:
Nagyon sok kennelnél (tisztelet a kivételnek) nincsenek a kutyáknak eredményeik. A tenyésztők hangzatosabbnál hangzatosabban megfogalmazzák, hogy a kutya milyen jól agilityzik, terel, stb, de valódi, mérhető eredményt már nem tudnak felmutatni. Feltesznek egy-egy képet, amin agility akadályt ugrik a kutya, vagy terel, és részükről le van a gond, hisz ország-világ láthatja, a kutya dolgozik. Akár munka, akár show kennelt is nézünk, szükség lenne ezekre.
2015. jan. 27. 09:30
 15/17 anonim ***** válasza:
Lucky Summer
2015. jan. 27. 10:32
 16/17 anonim ***** válasza:
Hogy valaki melyik kennelt válassza, az nagyon annak a függvénye, hogy mire szeretné a kutyát. Ha maradunk az agilitynél, akkor további kérdés az, hogy mennyire tapasztalt az illető. Első kutyának pl a Lucky Summer-ből elég bevállalós lenne. Inkább rutinos kezekbe való. Elsőre a show kutya teljesen jó, pláne, ha olyan helyről van, ahol a szülők nem antitálentumok az agilityhez.
2015. jan. 27. 10:51
 17/17 anonim ***** válasza:
Ok, ebben igazad van. Csak azért írtam mert nekem azok a kutyák az etalonok.
2015. jan. 27. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!