Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vettünk kutyát, de kiderült,...

Vettünk kutyát, de kiderült, hogy allergiás vagyok?

Figyelt kérdés
Vettünk "tenyésztőtől" egy kutyát,de kiderült,hogy allergiás vagyok. Ő azt mondta,hogy visszaveszi,de csak a pénz felét adja oda. Ilyen helyzetben mit lehet tenni? Sürgős lenne!

2015. jan. 21. 13:16
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
51%

Pff... Már bocs Kérdező, de a szüleid ritka férgek... Lezsarják, hogy mi lesz a kutyával meg hogy majd megszakad érte a szíved, csak a pénz, csak a péééééééénz, hát a PÉNZ a minden! Undorító! Ez a legnagyobb bajuk komolyan, hogy a 20 ezer forint helyett csak 10-et kapnak vissza? Aztaqurva, hát nem irigyellek, hogy ilyen családba születtél. Ez meg hogy a "gyógyszer nem egészséges" fogadok azért mondták, hogy nehogy pénzt kelljen költeni a gyógyszerre.

Én tuti fognám a cókmókomat meg a kutyát, aztán viszont nem látásra!

2015. jan. 21. 18:19
 22/27 anonim ***** válasza:
33%
Jópofa szüleid vannak... Ha egyszer anafilaxiás sokkot kapsz, akkor mit csinálnak? Nem hagyják, hogy adrenalint kapj, mert az egészségtelen? Vagy ha szívrohamuk lesz akkor nem veszik be a nitromintot? És ha a vakbelük begyullad? Vagy ha tüdőgyulladást kapsz? Végignézik ahogy lassan meghalsz? Kérdezd ezt meg tőlük. Ez nem normális, hogy végignézik a szenvedésed. Itt nem csak a kutyáról van szó, ha parlagfű allergiád lenne, akkor mit csinálnának? Beszélj erről velük, mert ha tényleg baj lesz, rohadtul meg fogja szívni valaki.
2015. jan. 21. 19:22
 23/27 anonim ***** válasza:
A fajtamentés sem ingyen adja oda,abban az értelemben,hogy ivartalanítási kötelezettség van,ami minimum tizenötezer forinttól indul kanok,húsz felett szuka esetében,és hozzájárulás kell a gazda részéről,ha voltak egyébb költségek.Éppen emiatt,csak olyanok kaphatják meg,akik igényes,felelős gazdik lesznek.Nem csak oda dobják valakinek.Attól,hogy pénzt kaptok érte,nem garancia a jó gazdi.
2015. jan. 21. 20:16
 24/27 anonim ***** válasza:

Tegyetek egy szívességet a kutyának: ivartalanítsátok ha az eladása mellett döntötök. Úgy legalább a szaporítóknak értéktelen lesz. Ha kell fizesd ki saját zsebből, vagy kérd szülinapodra, névnapodra, karácsonyra, nyuszira 3 évre előre és 2 évre visszamenően.

"A gyógyszerre azt mondták,hogy nem,mert nem egészséges gyógyszert szedni." Én nem akarok beleszólni a családi életetekbe, de ezt nem az orvosnak kellene eldöntenie? Ha nem tudtad, hogy allergiás vagy, érdemes lenne elcsúsznod egy pulmonológushoz és alaposan kivizsgáltatnod magad, mert lehet, hogy van ott még, ahonnan ez is jött. (Megjegyzem, gyógyszeres kezelés mellett is erősen ellenjavallt allergén háziállatot tartani.)

Ha ekkora szar a szüleid hozzáállása a háziállatokhoz, akkor csináld azt, amit én: csak olyan állatot veszel magadhoz, aminek az ellátását, váratlan kiadás esetén is!!, saját zsebből meg tudod oldani. (Nekem spec halam van. Meg allergiám, ha nem derült volna ki :))

2015. jan. 21. 20:19
 25/27 anonim ***** válasza:

Az egyik ismerősöm macskára allergiás és van nekik kettő.

Amikor hozzákerült akkor derült ki, hogy mi a problémája, de szedett alkalmanként valami allergia ellenes készítményt és azóta nem okoz neki problémát. (6 éve)

El nem múlt de nem szenved tőle napi szinten sem.

Hát nem tudom, ha valóban igaz amit leírtál a szüleidről roppant nehéz életed lehet. Azt sem tudom hány éves vagy de ideje lenne a sarkadra állnod mert mire hármat pislogsz te is ilyenné válhatsz mint Ők!

2015. jan. 22. 10:27
 26/27 A kérdező kommentje:
Nagyon szeretném megtartani,mert nagyon hozzám nőtt,szeretem. Nincsenek barátaim,de a szüleim ezt nem értik meg, azt mondják szerezzek barátokat és ne egy kutya legyen a legjobb (egyetlen) barátom. 16 éves vagyok.
2015. jan. 22. 15:31
 27/27 bollocks ***** válasza:
Mondd meg nekik, hogy kutyával könnyebb barátokat szerezni. Ha jártok kutyasuliba, futtatóba vagy hasonló helyekre, ott sok emberrel meg lehet ismerkedni, és rögtön van közös témátok is a kutyák révén.
2015. jan. 22. 15:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!