Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vettünk kutyát, de kiderült,...

Vettünk kutyát, de kiderült, hogy allergiás vagyok?

Figyelt kérdés
Vettünk "tenyésztőtől" egy kutyát,de kiderült,hogy allergiás vagyok. Ő azt mondta,hogy visszaveszi,de csak a pénz felét adja oda. Ilyen helyzetben mit lehet tenni? Sürgős lenne!

2015. jan. 21. 13:16
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Megpróbálhatod eladni, kérdés, hogy megveszik-e, van-e hozzá gerinced és hogy ha meg is veszi milyen az akihez kerül.

Add oda a fajtamentőknek és ez volt a tanulópénz, ha meg szüleid annyira tajtékzanak szépen kifizeted neki a kutyára költött pénzt, akár a spórolt zsebpénzedből akár diákmunkával.

2015. jan. 21. 13:48
 12/27 anonim ***** válasza:

" Azért nem szeretném fajtamentőkhöz,mert a szüleim már így is mérgesek,hogy ennyi lett rá költve,hogy legalább pénz legyen visszakapva"

A fajtamentőkhöz ingyen odaadhatod! Amúgy nem értem, mi miatt mérgelődnek: a vételár miatt? Nem egy százezres kutyáról beszélünk. Arról nem is beszélve, hogy gerinctelenség lenne szaporítótól vett kutyát rásózni másra. Nem tudom, mennyire súlyos az allergiád, de ha gyógyszerrel karbantartható, akkor nem értem a kérdést sem.

2015. jan. 21. 14:08
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Persze,tovább adhatod,de azt az árat,amit adtál érte egyre kevésbé fogod megkapni,ahogy nő a kutya,ráadásul nem divatos a fajta sem.Mondjuk ,ha az a szempont,hogy minél kevesebbet veszíts azon,akit egyébként elvben minimum tíz évre választottál magadnak,hát elég siralmas.Fajtamentés,hogy jó helyre kerülhessen,ha ez számít valamit.
2015. jan. 21. 14:28
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

És mennyire vagy allergiás rá? Mert én is az vagyok, és már 3 és fél éve van egy angyalom.

Fajtamentőknek add. Ha szaporító, akkor persze hogy nem adja vissza pénz. Am. én nem adnám el még ilyen esetben sem a kutyám.

2015. jan. 21. 14:33
 15/27 A kérdező kommentje:
Még csak 7 hónapos, a szüleimnek mondtam a fajta mentőket,de ők azt mondták,hogy nem. Szerintük undorító,hogy egy fajtatiszta kutyát ingyen bárki elfogadna,de egy keveréket szinte senki. Nem állna szándékomban eladni,szeretném megtartani,de borzalmasan sokat tüsszögök,van,hogy fulladok. Szerintük ez nem állapot és el kell adni,visszakapni a pénznek egy részét amit "beleöltünk".
2015. jan. 21. 14:43
 16/27 bollocks ***** válasza:
59%
Üzenem szüleidnek, hogy így jár az, aki képes keverékért fizetni egy szaporítónak.
2015. jan. 21. 15:23
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

A kutyád keverék, nem fajtatiszta! Mivel nincs semmi papír, ami igazolná, hogy spániel lenne, így nem lehet spánielként eladni! Csak az ostobák és felelőtlenek vesznek meg így kutyát. Most mondhatnám, hogy az olyanok, mint ti, hisz ti is ezt tettétek. De könyörgöm, egy vadi új kocsit is 20.000 ft-ért vennétek meg egy idegentől, papírok nélkül valami sufniban? Akkor kutyát miért? Pont ugyan így, ha már szaporítót támogattatok, ha már vettetek egy keveréket, akkor legalább annyi tartás és értelem legyen végre bennetek, hogy nem adjátok el akárkinek, aki fizetne nektek! A fajtamentők legalább normális gazdát keresnek neki, aki mondjuk nem szaporításra venné meg.

Egyébként a problémát sem értem. Én is allergiás vagyok a kutyaszőrre, mégis van két kutyám lakásban. Allergia gyógyszerekkel teljesen jól elvagyok.

2015. jan. 21. 16:24
 18/27 anonim ***** válasza:
Amúgy erre van gyógyszer. Menj el allergológushoz és kérj tőle. 7 hónaposan már hozzád kellett volna annyira nőnie hogy MINDENT megtegyél hogy megtarthasd...
2015. jan. 21. 17:23
 19/27 A kérdező kommentje:
Én mindent megpróbáltam,de ők a szüleim. A gyógyszerre azt mondták,hogy nem,mert nem egészséges gyógyszert szedni. Könyörögtem,hogy hadd maradjon,de ők azt mondták,hogy ameddig itt lakom addig az ő szabályaik szerint kell élnem. Tehát ha annyira kell a kutya költözzek el vele együtt. Egyébként a kutyának lehetett volna törzskönyve,de a szüleim nemet mondtak rá,mivel úgy drágább és csak családi kedvenc lett.
2015. jan. 21. 17:58
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Ez tipikus szaporítós duma. A törzskönyv mindössze 5000 forint, többet nem kell érte se neked, sem annak fizetni, aki a törzskönyvet kiállíttatja. Nem is lett volna törzskönyve. Az almot a születéskor kell lejelenteni, és utána állítják ki a törzskönyvet. Akinek nincs kennelneve, és tenyésszemléje, annak természetesen nem lehet törzskönyveztetni a kutyáit.
2015. jan. 21. 18:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!