Szabad egy kutyának almát adni?
Figyelt kérdés
A kutyámnak oda szoktam adni néha az almacsutkát amit imád elrágni. Nem tesz neki rosszat?2015. jan. 20. 15:27
1/11 anonim válasza:
Igen, szabad, nem lesz tőle baja.
2/11 anonim válasza:
Most látom csak, hogy almacsutkát írtál, az nem a legjobb. Legalábbis itt azt írják, hogy jó az alma kutyáknak, de magok és csutka nélkül: [link]
3/11 anonim válasza:
Szóval (nem tudom, hogy érted-e az angol szöveget) állítólag megfulladhat a csutkától. De más baja nem lehet tőle.
4/11 A kérdező kommentje:
"nem lehet más baja csak megfullad"...
de azért köszi
2015. jan. 20. 15:38
5/11 anonim válasza:
amugy felmerult most bennem a kerdes:
Ha az almamagtol meg tud fulladni, akkor a szaraz taptol is. Ugye az eloszor nagyobb darab, a kutya raharap, amitol kis darabok lesznek. Kb akkorak mint az alma mag is. Attol is meg tud fulladni, nem?
6/11 anonim válasza:
igen, szerintem is hülyeség, és kérdező: nem úgy értettem, hogy nem lehet más baja, legfeljebb megfullad xD, hanem hogy az alma csutkáról írják, hogy megfulladhat, de más baj nincs az almával (nem kap tőle mérgezést, vannak olyan gyümölcsök pl. szőlő ami mérgező kutyáknak, macskáknak).
7/11 anonim válasza:
Sok kutya vígan legeli a szőlőt és nincs semmi baja. 1-2 almacsutkától a te kutyádnak sem lesz, viszont sem az alma, sem a szőlő magja nem a legegészségesebb rá nézve. Illetve az alma savasít, van amelyik kutyának ez meg sem kottyan, van, amelyik pedig érzékenyebb rá, és savat hány tőle. Viszont ha a te kutyádnál nincs ilyen, mag nélkül simán mehet neki.
8/11 anonim válasza:
Almát szabad, de az alma magja nem tesz jót, pont úgy, mint ahogy a meggy, szilva, stb magja sem! Szóval a csutkát ne add oda, hanem a normál almából adj!
9/11 anonim válasza:
Sokat olvastam róla, almát ehet, de a magja mérgező a kutyának. Azt nem szabad adni!
10/11 A kérdező kommentje:
A szőlőtöl se lett baja, pedig lelegelte a lugast. Az almákat meg most találtam meg, nem is ette meg csak elásta.
2015. jan. 21. 18:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!