Szabad nyers folyami halat adni a kölyök kutyának?
ezt a baromságot, büdös lenne haltól:)))))))
kérdező: adhatsz neki halat, de a szálka miatt inkább halfejet, azt úgy mindenestül. vagy ha ragadozó halad van, és van türelmed a nagy szálkákat kiszedni, akkor azt is.
én az enyémnek általában hekk-filét veszek, az mehet egy az egyben.
Én nem javasolnám, de nem követsz el főbenjáró bűnt sem ezzel. Illetve attól függ, mennyire kölyök még. Én 4 hónapos kora előtt nem adnék neki. Egyébként a nyers koszt nem rossz, egyedül a disznó tilos (olyan, az állatra veszélyes fertőzések vannak benne, amelyek csak hőkezeléssel semlegesíthetők) és az összes ellenőrizetlen szárnyas. (tehát ami esélyes, h génkezelt) A kutya egyébként ragadozó, nem lesz baja a nyers haltól, ha hozzá van szokva nyers táplálékhoz. Ugyanakkor csak hallal etetni nem lehet, ez csak kis (mondjuk 5-10%-ban) képezheti az étrendjét, tekintve, hogy a "természetben" sem ez lenne a fő tápláléka.
Egy olyan kutyának viszont, aki csak tápon él, fokozatos átszoktatás kell a más (normális) kosztra.
Szóval nasinak adhatod neki, de ne ezzel etesd. (persze te kutyád, ez csak jó tanács)Ja! És nagy szálkákat kivenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!