Németjuhász kutyának szabad teniszlabdát adni?
A teniszlabdával csak az a gond, hogy igen gyorsan nyálas lesz. Ez miatt gyorsan homokos, földes lesz. Amelyik kutya az ilyen labdát rágja sokat, lekoptathatja a fogát a földes , nyálas labda.
Legfőképpen a szemfogakat koptatja.
Ahhoz, hogy annyira tönkre menjen a kutya foga, hogy a "szemei gennyezzenek", az kell, hogy a kedves gazda ne figyelje a kutya fogai állapotát hosszú évek alatt.
#1:az indoklást nem mondták és nem csak a német juhásznál volt csak vele mutatták példának.
#3: a kutya mindjárt 3 éves (még 5 hónap). Akkor már adható ugye?
#4: figyelek a kutyusra nyugi :)
köszönöm mindenkinek a válaszokat ! :)
Sokan használnak teniszlabdát. Ha odafigyelsz és pl letisztítod mindig játszás után. Ha nem rágja órákig a koszos labdát, nem igazán lesz gond. Amúgy a kutya foga nem életkortól függ, mennyire hajlamos a kopásra. Vannak kutyák, amelyeknek már 3-4 évesen lekopott a szemfoga jó darabja. A fogazat "strapabírósága" is egyéni, mint oly sok minden egy élőlénynél.
Lefoglalásként, hogy elrágcsáljon magában valamin, nem a teniszlabda az ideális. És nem csak a koptatás miatt.
Ezek után én is meggondolom a teniszlabdát, pedig rengeteg van, mert a gyerekeim annak idején jártak teniszezni. Most találtam egy újfajta labdát, rögbi formája van, naturgumi (ha véletlenül lenyeli a darabját, megemészti, és olyan, mintha fésűfogai lennének, ezért jól rágható, tisztítja a fogait is. Apportozni is lehet vele, könnyen meg tudja fogni, és nem egy irányba pattog, ha leesik, irányt vált.
Ilyen:
Pont egy ilyen labdával voltak gondok a facén egy kutyánál. Megette a darabjait és nem ürült ki belőle.
Nekem az a véleményem, tartósan labdát adni olyan kutyának, amelyik rág, szétszed dolgokat, nem szabad. A labda közös játékhoz remek dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!