Nincs normális kutyafuttató a környéken. Mit ajánlatok "helyette"? Többi lent.
Nagytestű kutyám van. Kutyasuliba nem járunk, ezért nem igazán vannak kutyás ismerőseim, max. rokonok, utcabeliek stb.
Megyeszékhely létére nincs normális kutyafuttató, egyet neveznek annak, az is mi? - Egy körbekerítetlen 3 db 1 méteres fa akadályból álló szó szerint semmi.
Mivel mint mondtam, hogy gyakorlatilag nem sok kutyás ismerősöm van (akiket ráadásul nem is foglalkoztat a dolog), így kb. egyedül vagyok, tehát nem érnék el semmit pl. önkorinál. (Vagy mégis?)
Kérdésem tehát az, hogy mivel lehetne "helyettesíteni" egy normális kutyafuttatót? Van más megoldás saját akadályok beszerzésén kívül?
Pontosan mi a célod? Ha lemozgatni akarod a kutyát, akkor még egy normális futtató is kicsi, inkább erdőbe, mezőre, töltésre érdemes vinni és ott elengedni a kutyát.
Ha akadály kell, akkor érdemes agility-re járni.
Szabadabb mozgástérre egy 10 méteres póráz lehet a megoldás.
Akadályokat bármiből lehet csinálni és kihasználhatod a környezet adottságait is, ahogy előttem írták.
Szocializáció, társasági élet...Na azt nem tudod pótolni, csak kutyaiskolával, de az se az igaz, mert csak heti 1-2 alkalom. Én budapesti vagyok és kb. 20 perc gyaloglásra van 2 kutyafuttató, egyikben sok akadály van, de kicsi, a másikban meg kb. semmi és nagyon nagy terület. Van, hogy mindkettőt megnézzük egymás után. Kb. minden másnap viszem futtatóra, de én elsősorban a szocializáció miatt. Fél év alatt 180 fokos fordulatot vett a kutya, pozitív irányba. Az elején folyton bunyókat provokált, mára már a legnagyobb békességben megfér akármilyen kutyával. De számomra az a megdöbbentő, hogy sokan még 15 percet sem hajlandóak gyalogolni a futtatóig ... Én nagyon boldog vagyok hogy fölfedeztem ezt a két helyet és hogy kitartóan vittem és fegyelmeztem ott a kutyámat, mert rá se lehet ismerni.
Ha az ismerőseidet ennyire nem érdekli a dolog és szeretnéd ha összejárna más kutyákkal a tied, akkor interneted próbálj sétáltatáshoz társakat keresni.
Van egy oldal, ahol leírják, mi mindent lehet csinálni a városban "agility címén...nem találom...de íme egy újfajta "sportág".
https://www.youtube.com/results?search_query=parkour+dog
Csak a képzelet szab határt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!