Hogyan szoktassam le 10 hónapos kan labradoromat arról, hogy séta közben húzza a pórázt?
folyt köv.
ha a kutya melletted megy dícséret és jutifalat.
így felváltva .
húz- berántod, melletted megy dícséret -jutifalat.
ezt hívják pozitív megerősítésnek.
Sziasztok! Ma felfegyverkeztünk egy "zsáknyi" jutalomfalattal, klikkerrel, és elindultunk sétálni. :) Valaki itt írta, hogy fél óra volt, amire kiértek az utca elejére... Hát nekünk is addig tartott, én is úgy csináltam, hogy ha húzott a kutya, akkor megálltam és amíg el nem lazította a pórázt, nem mentünk tovább. Ha ellazította, és rám nézett, majd visszajött hozzám, akkor klikkeltem a klikkerrel, és jutalomfalat meg dícséret. Negyed óra alatt megértette, hogy ez jó dolog :) Persze nem azt mondom, hogy végig olyan volt a séta, hogy laza pórázon sétáltunk, de első próbálkozásnak tökéletesen megvagyok elégedve. Volt, hogy 30-40 métert is mentünk anélkül, hogy a póráz megfeszült volna. Én ezt a módszert mindenkinek ajánlani tudom, remélhetőleg ha rendszeresen gyakorolunk, akkor nemsokára én is nyugodtan sétálhatok majd a kutyámmal.
És köszönöm mindenkinek a segítséget!:)
ha feladod sosem fog szépen menni szerintem a legfontosabb a kutyanevelésben a türelem én is voltam már úgy hogy legszívesebben feladtam volna ,nekem sehogy sem akarta megtanulni a fekszik-et nagyon sokáig tartott és minden módszert kipróbáltam egyik se működött, végül egy saját módszerrel sikerült
türelem és sok szerencsét!
sziasztok!
Köszi az új válaszokat! Igen... próbáltunk haltit, de anélkül is szeretném, hogy normálisan menjen. Azzal működött. Folytó nyakörvet vettem 1-2 hete, meg járunk kutyasuliba is, ott is azt javasolták, megtanították szakszerűen használni, úgyhogy a kutyusom önmagához képest rengeteget javult, fejlődött. :) összekombináltam az itt adott tanácsokat, a folytónyakörvvel, és a kettő együtt bevált :) szóval folytó + ha húz megállok és elindulok a másik irányba... ha laza a póráz meg kap jutalomfalatot. szerintem 1-2 hónap és élvezetes séták lesznek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!