Hogyan szoktassam le 10 hónapos kan labradoromat arról, hogy séta közben húzza a pórázt?
Nem akarom újra leírni (6-ik hozzászólás):
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__623823-hogy-l..
Hát igen ez nem könnyű dolog, de amit az előttem író belinkelt ott tényleg vannak jó dolgok. Amúgy meg sok-sok türelmes gyakorlás kell hozzá.
Kitartás!
hello!
az elsö válaszolo pont az én kérdésemet linkelte be!!
én haladok már valamennyire ezzel a dologgal,de nem egy 2 nap,hanem több idö kell hozzá!
én ugy csinálom most hogy amikor elkezd huzni megállok, a kutya kitombolja magát,leültetem utána ha megnyugodott,akkor mellélépek és utána elindulunk megiint, igy is kb 20-25 perc mire az utca végére kiérünk, de nem adom fel,haladunk,és már nem rögtön huz,hanem már fél utcát elértünk akkor, igaz hogy lassan haladok,de látom a változást,és tök jo érzés,,
sok sikert
irj majd hogy haladsz,
üdv
úgy,hogy megtanulod irányítani.
"próbáltunk már haltit is, de nem bírja elviselni magán"
a kutya teszi a dolgát, csak te nem teszed a tiédet.
halti ,marad, a kutya meg eltűri.
vagy cseszheted.
a többi sokkal lassabb megoldás, és sokkal több türelem kell hozzá:egysoros fojtó,szöges fojtó,lábemelő hám,megállás,stb.
klikkerrel tart vagy 10 évig.
a kutyasuliban elmagyarázzák,és akkor talán képes leszel megérteni.
a kutya teszi amit te akarsz, nem pedig amit ő .
ilyen egyszerű.
a haltinál nincs gyorsabb eredménnyel kecsegtetőbb. jobb van , csak az meg lassú-fáradságos-és következetességet igényel.
kutyasuli,
sziasztok!!!
KÖszi a sok sok segítséget! Most halti nélkül próbálkozunk a "ha húz, akkor megállok" módszerrel. Minden nap gyakorolunk, sok sok jutalomfalattal. Örülök, hogy leírtátok a személyes tapasztalatokat, mert ez jobban segít, mint az általános leírások! Ha esetleg még valakinek van tapasztalata, akkor szívesen olvasgatnám itt! :)
Mégegyszer kösziiii!
jah, és előzőnek itt a haltiról egy leírás:
halti jó,
van még ez is:
egysoros fojtó nyakörv, FIX-re visszacsatolva , majd indul a séta, amint húz a kutya ,azaz azonnal,( LÁBHOZ vezényszó, vagy bármi más választott parancsszó ) ( nem kell kiabálni a kutya nagyon jól hall ) aztán
egy erős -határozott rántással visszarántod a kutyát.
nem húzod-RÁNTOD ! csak a parancsszó után.
nagyobb testű kutyáknál ez az egyik legjobban beváló módszer, sőt sok-sok kutyasuliban is ezt tanítják.
persze a flexi póráz felejtős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!