2 éves labradoromat hogy tudom leszoktatni arról hogy séta közben más kutyákra támadjon?
Pórázra veszed a kutyát.
Elmetek valami olyan helyre ahol vannak kutyák(igazából az lenne az ideális, ha elsőre csak egy lenne és esetleg ismernéd is az illetőt, hogy megkérd maradjon a kutyával egy helybe).
Nyugodt maradsz és magabiztosan elkezdtek sétálni. Ne merőlegesen az idegen kutyának, de közelítsetek. Közben beszélsz a kutyádhoz, fenntartod a figyelmét (jutalomfalatka is lehet a kezedben, de ne tömd vele a kutyát csak ha megérdemli akkor kapjon). Ha észreveszi a másik kutyát és a legkisebb jelét is mutatja agressziónak (és beszéddel vagy valami hanggal nem tudod magadra irányítani a figyelmét) rövid erős hangú "nem" parancs és rövid hirtelen pórázrántást követően, megfordultok és más irányba kezdtek el menni. Közben ne nyünnyögj a kutyának, ne sipákolj vele, ne érezze azt, hogy ezzel a magatartással magára vonja a figyelmedet, illetve, maradj nyugodt, határozott, hogy ne akarjon helyetted cselekedni.
Ha minden jól megy egyre közelebb mehettek. Mikor jól viselkedik akkor jutalmazd meg. Símogasd, húzzatok rongyot.
Nekem nj-om van és ugyan ez a problémám , bár hatalmasat fejlődött a kutya.Én azt tanácsolom , h legyél vele kemény ebben a tekintetben ha neki akar menni másik kutyának foytós nyakörrvel rántsd vissza erőteljesen és mond neki h "fúj" elég hangosan h tudja h haragszol érte.1 idő utn már nem is kell rángatni csak rászólsz fúj és kész , ja és ha nem támadja meg a másik kutyát akko viszont jutalmazd! Itt már nemhinném h eltudod terelni a figyelmét kajával vagy játékkal , nekem legalábbis nem sikerült. Én ott tartok már vele h eltűri a kutyákat , nem játszk velük de nem is megy nekik.
Igazából szocializálnod kellene mert azzal lehet elérni a legjobb eredményt.Ja és még annyit , h próbáld olyan helyzetekbe belevinni ahol le tudod fegyelmezni ha ilyet csinál de persze biztonsgosan csináld (pl. ne érje el a másik kutyát)
Amit a második válaszoló irt azt már csináltam vele.Azzal a különbséggel hogy nem fuj volt hanem nem szabad.Folytó nyakörv is van és ilyenkor szépen megbüntetem pl.megrángatom és kap egy kokit,persze nem kézzel.Valamennyit el is értem vele pl.ma már nem ugrott a kerités mögötti vicsorgó ebekre,amit azelött nagyon szeretett.Az elsö válaszolónak megpróbálom a modszerét,csak még alkalmas kutyát kellene erre keritenem.
Ivartalanitani tuti nem fogom,kutyaiskolára meg nincs pénzem.
Tipikus esete, hogy miért is nem kéne valakinek kutya.
Pláne nem egy divatfajta.
Mindenki ajánlgatja folyamatosan a goldeneket meg a labikat, hogy azok milyen okosak és szófogadóak. Csak azt felejtik el, hogy beléjük sincs gyárilag beépítve semmi, ugyanúgy tanítani kell, mint más kutyákat.
Ivartalanítani, azt nem, hagy szaporodjon a szomszéd kutyájával, miután megette a konkurenciát a környéken.
Én sem ivartalanítottam a kutyámat , nem tud kiszökni a kertből innentől kezdve meg nem érdekel , az h nehezebben kezelhető megintcsak nem izgat , majd többet foglalkozok vele és kész.Nem véletlenül vettem kan kutyát.
Második voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!