Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szagazonosítás tanítás!...

Szagazonosítás tanítás! Tippeket szeretnék kérni. (? )

Figyelt kérdés
Az addig oké, hogy egy cipő ott van, a kutya odamegy, megszagolja. De mi a menete, mikor már 2 cipőt/ befőttes üveget teszek ki? Ha akkor klikkelek, mikor az első cipőbe beleszagol, akkor azt hiszi, vége a feladatnak, ennyi, de ha nem klikkelek, a második cipőbe az istennek nem akar beleszagolni. Áhh de hiányzik egy jó kutyasuli, ahol az ilyen kétségeimet eloszlathatnám:(( Tippek? Esetleg videó? Azt sem találtam sehol.
2015. jan. 14. 20:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

pontosan ezért olyan fantasztikus a kutya orra, mivel teljesen szét tudja válogatni a szagmolekulákat:)

először tanits tárgyjelzést, majd kérj meg 1 ismerőst, hogy tegye ki a saját kis dolgait, és te tedd be közé a saját tárgyadat. Igy inditsd a kutyát keresni. Annak, hogy a kiválasztandó tárgy cipő, zokni, vagy fadarab, az lényegtelen, a cél az, hogy a kutya azt a tárgyat jelezze, amin a vezetője szaga van. Ha keresés előtt a tárgyat fél-1 órát a kezedben tartod, akkor intenzivebben űtveszi a szagodat.

2015. jan. 15. 11:21
 12/15 anonim ***** válasza:
Jól emlékszem, hogy Tatabányai vagy?
2015. jan. 15. 11:22
 13/15 A kérdező kommentje:
Aha, ez jó ötlet, köszi. Igen, még Tatabányán lakom.
2015. jan. 15. 11:33
 14/15 anonim ***** válasza:
52%

Akumi, obedience feladat is, ott a gazda szagát tartalmazó fát kell kiválasztani a semleges fadarabok közül, majd szabályosan beapportírozni, persze minél gyorsabban. Cipőt pedig nem ismeri fel külön a kutya, benne van vizsgaszabályzatban, hogy azonos jellegű cipőknek kell lennie az idegen szagot tartalmazóaknak is, mint a gazdáé. És miután a kutya már tudja a feladatot, nem fogja végig szagolni a cipőket, fákat, hanem persze a megfelelőnél jelez.

Ezer éve tanítottam még, már nem emlékszem a pontos menetére, és hogy hol volt az áttörés. Én használok formálásnál is egy átlag buzdító jelzést, amolyan másodlagos kondicionált megerősítést, mikor azt jelzem neki, hogy jól csinálja a feladatot, de menjen tovább, próbálkozzon tovább. Ez az ilyen esetekben jól működik. :)

2015. jan. 15. 15:29
 15/15 Hovarju ***** válasza:

Az illatosító jó ötlet.

Én egy pár cipőt hosszú ideig külön zacsiban tartottam néhány teafilter mellett.

2015. jan. 16. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!