Szagazonosítás tanítás! Tippeket szeretnék kérni. (? )
küldtem privátot :-)
jó tanulást !!!
Én először formáltam, hogy végig menjen minden egyes cipőn és fadarabon, mindegyiket megszagolja. Utána kezdtem el magát a feladatot tanítani a klasszikus módszerrel, vagyis azt erősítettem meg, amikor a helyes cipőbe szagolt bele. Talán azért, mert nyomkövettünk, de elég hamar felfogta a kutya, hogy az én cipőmet és az én szagomat hordozó fát kell jelezni. A másik módszer, hogy eldugod a keresendő szagmintát és a kutyának ténylegesen meg kell keresnie.
Illetve az obedience-ben még jól bevált módszer, hogy étellel kötik össze a szagnyomot, mint a nyomkövetésnél, úgy, hogy a fadarab alá pár szem tápot, jutalomfalatot raknak. Ezt én is használom néha gyorsításhoz.
Köszönöm az újabb válaszokat.
80-as: ezt kérdeztem Hóvarjútól is privátban, aki mellesleg nagyon hasznos választ adott, de a te véleményedre is kíváncsi vagyok. Hogy formáltad azt, hogy az összes cipőn végigmenjen? Én itt akadtam el. Ha kirakok egy cipőt, az ok, de ha kettőt, akkor odamegy az elsőhöz, beleszagol, mondjuk klikkelek, azt hiszi, ennyi az egész. Ha várok, nem tudja, hogy egymás után mindkettőhöz oda kéne mennie. Szerinted erre érdemes rávezetni, vagy , hogy majd rájön magától?
akumi: Ahogy írták, ügyességi ágazatban feladat, hogy kiválassza a megfelelő cipőt szagról, de én simán csak fárasztani akarom az ebeket agyilag, aztán ezt jópofa feladatnak gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!