Az anyukám folyton elkényezteti a kutyánkat. Mit tehetek ellene?
Mindig betakarja, ha a kutya lefekszik, mindig ad neki valami kaját, pedig már akkora, mint egy hordó... Amikor hívom a kutyát, és nem jön, akkor megdicséri, és simogatja. És azt mondja:
"Hagyd már azt a kutyát!"
Mit tehetek ellene?
Ha elhízik a kutya, súlyos beteg lesz.
Vidd el egy állatdokihoz a kutyát anyukáddal és kérd meg az orvost, szemléletsse a dagi kutyuson, mi lesz, ha így halad tovább. Csúnya dolgokat fog mondani, hidd el. :) Ha az nem hozza helyre anyud gondolkodásmódját, akkor az súlyos.
Az meg hogy a kutyát arra neveli, hogy nem kell szótfogadni, felháborító. De ezt nektek kell megbeszélnetek, mondd el neki, hogy ne nevelje már a parancsaid ellen a kutyát...
Ne hari, hogy ezt írom, de elég buta hozzáállás ez. És ráadásul a kuytának árt a legjobban.
Bakker nekem is ez a gondom csak nekem a nagyanyámmal! Sajnos velünk lakik 8) napközben egyedül van otthon a kutyával és teljesen elnevelte! Annyira elkapatta, hogy a kutya szarik mindenkire azt hiszi, hogy ő az úr a háznál!
Sajnos arra a döntésre jutottam, hogy el kell altatni a ...
nagyanyámat 8)
Viccet félretéve, tényleg ez a helyzet és nem tudok mit csinálni, mert a nagyanyám mindent elb@sz!
köszi a válaszokat. :)
én folyamatosan megpróbálok beszélni vele, de azt mondja, hogy nincs is ellenem nevelve... :( a mamám szerencsére nem lakik velünk, mert ő is azok közé az emberek közé tartozik, akiknek "nem való állat". a kereszt szüleim is ilyenek... a mamám pl. mondja a kutyának, hogy ül, a kutya leül, és úgy dicséri meg, hogy a mutatóujját "lengeti", és azt mondja, hogy jól van... pedig ez fenyegetést jelent... a kereszt szüleim pedig felrúgják az állatokat... mert pl. volt egy macskájuk, és a macska elkezdet beszélni a keresztanyumhoz, az meg felrúgta, mert azt hitte, h a macska megveszett...
sziasztok, a helyzet rosszabbodott... :( a napokban hívtam a kutyát, és hát nagy ívben szärt rám... :S erre anyum: nem megy oda! gyere te hozzá!
én meg: nehogy a kutya dirigáljon! az alapvető gyere parancsnak engedelmeskedjen már. és nem fáradtság miatt nem jön!
sz'al ilyen kis dög lett abból az édes kuttyból, akit a menhelyről hoztunk.
és pontosítanék a kérdésemen: Az anyukám folyton elkényezteti a kutyánkat... nos, inkább a kutyáját. :)
Elsó vagyok: ez szomorú. Sajnos amíg anyukád nem érti meg, hogy ezzel minden látszat ellenére a kutyának tesz rosszat, addig nem lesz változás.
Egyébként pedig engem halálra idegelne, hogy anyám így beszél velem a kutyával szemben. Ez a ti személyes ügyetek ugyan, de ez normális nálatok? Mert ebben a kijelentésben, amit idéztél, ne haragudj, de jó adag pofátlanság van veled szemben is...
Talán magyarázd el neki, hogy a kutya közös, mindenkinek szót kell fogadnia, és nem az a dolga, meg az élete, hogy egész nap fekszik és zabál, és a család eléje járul, mint valami maharadzsának... Ezt ha így elmondanád, mit mondana? És hogy ő is már szinte szolgája annak a kuytának, aki már a füle botját sem mozgatja, annyira tojik mindenkire, és el van kényeztetve. Esetleg valami csípős megjegyzést elejthetnél, hogy a gyerekeket szokás így kényeztetni... Ehelyett még neked szól be, hogy hagyd a szent kutyát feküdni... Annyira röhejes az egész szitu, hogy ha ezt látná, biztosan elszégyellné magát.
És hogy áll az etetés-hízás dolog? Az javult valamennyire?
10:21 vagyok. Mennyit foglalkozol Jennyvel? Csak mert ez, hogy anyukád int és ő rohan, ez annak is köszönhető, hogy te nem annyit foglalkozol vele. Persze ez nem ítélet, mert simán bennevan a pakliban, hogy a kutya csak azért megy oda anyudhoz, mert kap valamit, ez meg megint az elkényeztetés kérdése...
Annak a kuyttnak már anyud a középpont, ha lesz sajátod, akkor sajátítsd ki, mondd meg mindenkinek, hogy kényeztetni ott van Jenny, a te kutyás meg egy belevaló blöki lesz, és ne szóljanak bele.
Sok sikert hozzá!
Jennyre meg vigyázz, ne hízzon el, végülis ha boldog és egészséges, akkor nincs nagy baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!