Mit lehet tenni egy domináns, kb.12 hetes szuka kölyökkel?
Jelentem, kitartóan viszem sétálni. Ugatni alig ugat már a többi kutyára, húzni nagyon húz, egyszerűen semmi sem használ, úgy megy, mint akit hajtanak.
Tegnap azonban átesett a tűzkeresztségen, elengedtem egy jó kis füves területen, eleinte úgy, hogy nem vettem le róla a pórázt, csak húzta maga után. Néhányszor magamhoz hívtam, mindig nagyon megdicsértem, aztán levettem a pórázt is és leültem, hadd rohangáljon. Örültem, mert ezek után önkéntelenül is visszajött egy-egy simire, aztán bóklászott tovább. Amikor meg esetleg nem látott, pár másodperc után rohant vissza. :)
Jól lefáradt, jött is szépen, de amint beértünk az utcánkba, ahol minden háznál kutya van, újra rákapcsolt, szóval majd ezzel még kezdenem kellene valamit. :)
mert hagyod, hogy húzza a pórázt. Laza póráz és erős rántás, majd ismét laza póráz.
Amíg érzi a póráz feszülését, nem fogsz sokra menni vele.
Mármint akkor rántsak rajta, amikor elkezd húzni?
Múltkor elszórakoztam vele egy jó háromnegyed órát, hogy amint húzott, visszafordultunk és úgy mentünk kicsit. Akkor bezzeg szépen jött, aztán vissza az eredeti irányba. Lassan csak rájött, hogy mit akarok.
Ma viszont átbújtattam a hasánál a pórázt, úgy nem tudott annyira sietni és szépen sétált, úgyhogy megdicsértem. :D
Rendeltem neki egy hámot, megpróbálkozom azzal is, aztán meglátjuk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!