Van egy 8 éves menhelyi ivartalanított kan kutyám akit fedezésre használtak születése óta. Van mellette egy tüzelő szukám is. Miért csinálja ezt a kan és miért azt a szuka?
A kan gondolom évekig hozzá volt szokva, hogy fedeznie kell, hiába van ivartalanítva mászna rá a szukára. Viszont a szuka most tart a 18-napnál és eddig egyszer sem hagyta. Mindig megmorogja, elkergeti és harapja a kant amikor próbállná befedezni!
Nem jön be neki a kankutya vagymi? Úgy olvastam, hogy 9-16 nap körül már megszokott állni a kannak. Tudom, hogy úgyse történhet kettőjük között semmi ( és a szuka el is van zárva nem csak az ivartalanított de más kanok elöl is). Miért morog egyhúzomba a szuka és nem hagyja magát soha? Betegség nála, hogy nem érik meg a pete vagy mi?
Amúgy társtulajos szuka a tenyésztővel, szóval nem ivartalaníthatom, most készülnek a FEHOVA-ra is!
Elvileg képes a párosodásra az ivartalan kan is, mert a tesztoszteront nem kizárólag a herék termelik (példa: korábban fedező lovaknál megfigyelhető, hogy heréltként is csődörös viselkedést mutatnak. Példa2: sosem fedező herélt lovam szinén párosodik a kancákkal). Megtermékenyíteni ugye nem tud.
A 18. nap már kicsit későinek tűnik a számomra, voltak együtt a 10. nap környékén is? Hallomásból tudom, hogy olyan is előfordul, hogy a szuka nem áll meg, a legtökéletesebb időpontban sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!