Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti hogyan neveltétek a kutyáto...

Ti hogyan neveltétek a kutyátokat szobatisztaságra?

Figyelt kérdés

Másfél hónapja futni voltam kint a falu határában, és találtam két ennivaló kis pulikutyát egy kartondobozban. Nagyon kicsik voltak, alig 2-3 hetesek. A szemük nem nyílt ki, így hazavittem őket a nagymamámhoz, és kamillateával áztatgattam a szemüket, ami végül is bevált. Azért nem haza vittem őket, mert otthon is van két kutyánk, és nem férnének össze. Ott éldegélnek már egy jó másfél-két hónapja, és nagyon szépen gyarapodnak.

A nagybátyám hetente hazajön mamához a gyerekeivel. Ő is szereti a kutyusokat, de egy dologgal nem tud megbékélni: a kiskutyák össze-vissza szarják az udvart, a lépcsőt, mindent, mert nem szobatiszták. Mindig igyekszünk összeszedni, de a fejlődő szervezettel nehéz lépést tartani. A nagybátyám többször is panaszkodott, hogy a gyerekek lába is tiszta cucc lett, meg hogy mi lesz így nyáron, amikor mezítláb akarnak szaladgálni az udvaron. Végül azt mondta, hogyha nem sikerül őket megnevelni, akkor vagy elaltatás, vagy menhely lesz a vége. Ezt pedig semmiképpen sem akarom, ezért kérdezlek most titeket, hogy mit javasoltok. A kiskutyák csak az udvaron élnek, és maximum 12 hetesek lehetnek. Ha valakit esetleg érdekelnének, el is ajándékoznánk a kicsiket. Az egyik fiú, a másik lány.

2015. jan. 8. 03:08
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha kis kennelt építenétek akkor nem lenne mindenhol kutya piszok. A kutya saját ürülékének a szagát keresi és ott végzi a dolgát. Az udvart pedig valahogy szagtalanítani kellene, hogy ha kiengeditek ne oda piszkoljanak ismét.

[link]

Itt hátha találsz valami okos tanácsot

2015. jan. 8. 06:53
 2/2 anonim ***** válasza:

a kutyákkal foglalkozni kell, ha nem foglalkoznak vele akkor káosz lesz.(mint most nálatok)

a kutyának gazdára van szüksége akiben bízhat, nem pedig személyzetre mint a macskának...

ha nincs időtök vele foglalkozni akkor tényleg el kell ajándékozni őket.

nálunk a piac előtt szoktak velük állni.

2015. jan. 8. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!