Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy a pí-be tud egy kutya...

Hogy a pí-be tud egy kutya elveszni?

Figyelt kérdés

Benne vagyok egy helyi kutyás facebook csoportban, és gyakorlatilag a kutyás élet elveszett-talált kutyák hirdetésében ki is merül. Átlagban napi 1-2 ilyen poszt tuti van, és ezek csak a környékből.

Nekem is van kutyám, és el se tudom képzelni, hogy elveszhet. Mondjuk mudi, azt nehéz is elhagyni, de akkor is...

Mert ugye vannak a nyomik, akiknek kiszökik a kutya a kerítésen, és vannak a teáscsészék, amik kiengedik a kutyát önsétáltatni, de ezeknek vissza is megy a kutya többnyire, ha meg mégsem, akkor valószínűleg nem is érdekli őket.

Meg vannak a kutyák, akik megijednek, és kifutnak a világba. De miért? Az enyémek énhozzám futnak, ha megijednek, nem elfele... vagy ez is olyasmi, amit nem érthetek meg, mert mudim van?

Én nem tudok elképzelni olyan szituációt, amelyben elvesztem a kutyámat.

2015. jan. 5. 15:28
1 2
 11/14 Hovarju ***** válasza:
79%

Szerencsére én sem tudom milyen elveszteni egy kutyát (nem is szeretném) (pedig már a harmadik kutyám van). A jelenlegi kutyám, ha megijed hozzám menekül, pedig nem mudi. :-)

De el tudom képzelni, hogy van olyan szituáció, amikor a kutya annyira megijed, hogy világgá megy. Mégis úgy gondolom, hogy az ilyen elveszések nagyrészt a gazda figyelmetlensége/felelőtlensége miatt vannak.

Jártam úgy augusztusban, hogy a kisváros tűzijáték nézéséhez kihoztak egy westit póráz nélkül - mert a gazdi szerint nem fél- , aztán órákkal később találkoztunk az aggódó gazdival, aki kétségbeesve kereste a kutyáját, mert elszaladt.

2015. jan. 5. 17:45
 12/14 anonim ***** válasza:
31%
Úgylátom egyesek nem tudják mit jelent a megijedés szó... Nos a kutya akkor ilyed meg amikor kifut a világból. Ez így van rendjén, nem kell szégyellni. 20 hónapos dalmatám van mondhatom rá, hogy elég jól nevelt (BH vizsga) nekünk csak dísznek van a póráz. Mivel a dalmata elég makacs faj sőt mondhatni hogy a legmakacsabb, így félelmet is nehéz volt leküzdeni, bár tűzoltó,vadász,kocsikísérő kutya (tehát elég bátor) eléggé félt mindentől... De mivel én teljesen természetesen viselkedtem így ő is rájött, h semmitől nem kell tartania. Úgy gondolom nevelés kérdése. Dominó még a petárdáktól, tűzijátékoktól sem félt. Mert megbíztam benne és elengedtem. Tudom, hogy benne volt, hogy elszalad és soha többet nem látom. De én szabadon vittem. Mert hiszem, hogy bárki letudja küzdeni a félelmeit, el tudja érni a céljait. A lehetetlen nem létezik...
2015. jan. 5. 17:54
 13/14 SzMHZs ***** válasza:
100%
Az én kutyám is hozzám jött eddig mindig, ha baja volt, ha fájt neki valami, ha egy kutya nagyon eldurvult játék közben. Tavaly elütötte egy versenybiciklis (kijelölt kutyafuttató területen, nagy kutyás társaság közé hajtott be, lassítás nélkül), konkrétan átment rajta, belepasszírozta a betonba. A kutya megijedt persze, hozzám szaladt szegény rögtön, amint felkelt, de ennek ellenére se gondolom, hogy ne lenne tényleg olyan sokkhatás, aminek hatására még tőlem is elrohanna.
2015. jan. 5. 21:11
 14/14 anonim ***** válasza:

Ha csak 2 kutyám lenne, a 3. nem, akkor én sem tudnám:) De hál'istennek van egy mentett huskym, aki szakértők szerint fordítva van bekötve, szerintem csak menthetetlenül köcsög, és csodálatosan leveszi a feszültség jeleit. Ha egy-két napig ideges vagyok valami miatt, esetleg 3-4 napi nem viszem el bringázni, már látszik, hogy jóval messzebbre elmegy. Aztán ha ez pár alkalommal megismétlődik, akkor meg is lép. Áprilisban 3 éve, hogy velem van. Hogy ez az én szégyenem-e, nem tudom, igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni, ma is szakadó hóban bringáztam vele 15 km-t, igyekszem a személyiségemen is változtatni, hogy ne legyek feszült, de ez nem mindig megy. Általában a szökésének nincs előjele, behívható, tiltható, egyszer csak azt veszem észre, hogy meglépett.

Lehet, hogy rossz kutyát választottam, lehet, hogy nem vagyok/ voltam elég érett/ tapasztalt hozzá, mindenesetre nem bántam meg, ő az életmód trénerem:D Más ember szerintem közel sem tett volna meg ennyit érte, mint én.

A másik két kutyám (számomra) tökéletes, póráz nélkül megyünk szinte mindenhova, nem ijednek meg petárdától, szilveszterkor is csak biztos ami biztos alapon vittem a pórázt magammal, macskáról tilthatók/ nem érdekli őket, szóval ideális társak, pedig mind2 mentett kutya. Szóval addig örülj, amíg nem tudod, milyen, ha elveszik a kutyád. És ne ítélkezz, mert nem tudhatod, hogy mi áll a háttérben. Tenyésztőtől vett, jól szocializált, tökéletes idegrendszerű kutyával én is verném a mellem.

2015. jan. 5. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!