Egy kutya hogy tud elveszni?
Ugye?? Ezen én is gondolkoztam,hogy hogy lehet ilyen? Kutyám a pokolba is követne engem,na meg ha póráz nélkül viszem sétálni (nem kérek kioktatást) akkor se tévesztem szem elől.
Arra tudok max gondolni hogy elkezd futni valami után de hát akkor fut a gazdi is..
Na mindegy,hátha valaki ír valami tapasztalatot vagy hasznosat mert ezen már én is sokat gondolkoztam.
Egyszer Picur kutyusunk, aki amúgy szófogadó volt, meg rohant hozzánk boldogan, ha szólítottuk, minden előzetes figyelmeztetés nélkül elnyargalt "Fehér Tappancs" szerelme után (így neveztük el az udvarlót), aki egy kóbor kutya volt. Szerencsére nem szaladtak nagyon messzire, de loholnom kellett utána. Ha nem vagyok jó kondiban, eltűnnek.
Meg egyszer a sógorom, akiben megbíztunk, úgy gondolta, hogy gavallér lesz, és bevállalta, hogy leviszi sétálni a kutyát, persze papucsban, télen, és nem értette, hogy 5 perc után a kutyus miért nem akar feljönni, és otthagyta a szemétláda, úgy mentem le érte. Hál' istennek Picur nem kóborolt el, de elveszhetett volna. Aztán nem nagyon bíztuk a kutyasétáltatást a sógoromra.
Vagy azt hiszi a gazdi (vagy a gazdival együtt sétáló ismerős), hogy póráz nélkül is sétálhat kicsit, mert úgyis visszajön hozzá, aztán éles helyzetben derül ki, hogy sajnos mégsem... A kutya után pedig rohanhat, pláne ha mondjuk nagytestű kutyáról van szó, ami még a gyorsabb kocsikat is leelőzi...
Egyébként én sem értem, hogy veszik el ennyi kutya, de nálunk az a gyakori, hogy kertből szöknek el. Engem inkább ez háborít fel! Van itt sok olyan ember, akitől már ötödszörre szöknek el a kutyák. Vagy valaki befogadta, aztán elszökött tőle. Vagy "jaj, most először van kutyánk, nem tudom, hogy szökhetett el". Én nem tudom, de részemről az az első, hogy a nagy semmibe, rendezetlen környezetbe nem viszek kutyát. Ahhoz tényleg nem kell diploma, hogy az ember tudja, hogy a kutya a kerítés alatt kiássa magát, vagy adott esetben átugorja stb. Én már 8 évesen rögtön megoldottam, ha egy kis rést fedeztem fel, vagy szóltam szüleimnek, mások pedig felnőttként nem veszik észre, hogy ott már a kutya kifér... számomra ez a hihetetlen.
Vagy ami még hihetetlenebb, amikor panelből szökik ki! Vagyis valami bérházból, hogy először kimegy a közös folyosóra, aztán valaki nyitja az ajtót és kiszalad. Én nem engedném ki oda sem a kutyát póráz nélkül, éppen ezért, hiszen az emberek jönnek-mennek. Azt pedig nem tudom elképzelni, hogy az ember úgy szellőztessen...
Ennél már csak az jobb, amikor kígyó veszik el (rengetegszer olvasni itt is) és ott kóborol valahol a közös lépcsőházban... Persze ez már egy másik téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!