Border Collie-sok "tanácsokat/segítséget" kérnék?!
Aha...és ha majd te is egyetemre fogsz járni, a barátod pedig dolgozik majd, akkor hogy lesz majd meg a napi 3-4 óra?
Nem tudom, érted-e, hogy a törzskönyves kutya a fajatiszta. A nem törzskönyves nem fajtatiszta, keverék. Ennyi erővel elhozhatnátok az első fekete-fehét kiskutyát a menhelyről, mert ugyan olyan eséllyel lesz border, mint amit a szaporítótól vennétek.
Azt én nem említeném a pozitívmok között, hogy a tacskóval egy métert ugrattál.
Egy kutyához kell a felelősségérzet, ami benned bocsi, de láthatóan nincs meg. Az, hogy szereted a kutyákat és és unatkozol, mert a párod tanul, nem megfelelő indok.
" Szerintem egy kiskutyának nem az a fontos h Tk-s-e vagy se, hanem h szeressék és jó családba kerüljön ahol törődnek vele."
Valóban, de a menhelyek tele vannak fajtajellegű keverékkel, olyanokkal, amiket a szaporítók árulnak. Egy fajtatiszta kutyánál nem opció a törzskönyv, az jár és kész!
" Én arra a kérdésre szerettem volna választ kapni h lehet-e az nélkül versenyezni, hogy meg-e szokná a heti utazást, más környezetet, és h elég-e ha van rá ennyi időm???" Ez szoktatás kérdése!
" Meglepődnétek, hogy hány ember vesz TK nélküli kutyát!!"Nem lepődök meg. Nap mint nap olvassuk itt is, hányan befürödtek a törzskönyv nélküli, bizonytalan eredetű, fajtajelleget hordozó kutyájukkal, amit megvettek, és a szaporítókat támogatták!
" nincs mindenkinek rá! valakinek csak pusztán kutya kell, hogy szerethessen valakit!" - akinek nincs pénze, az vagy gyűjtsön, vagy menjen ki a menhelyre!
Akkor most álljon meg a fáklyás menet...
Ne keverd bele, hogy magyarok vagyunk, Te meg nem - ez lényegtelen. Amíg nem mondtad, nem is tudtuk. Hagyjuk már ezt a mártír szerepet.
A másik dolog. Ha csak egy kutya kéne akit szerethetsz, akkor nem specifikusan egy fajtát akarnál. Tehát neked egy border collie kell, mert a border tulajdonságai tetszenek, a border kinézete tetszik. Szereted a fajtát azt mondod, de azért tevékenyen hozzájárulsz, hogy a fajta felhíguljon, h a genetikai állomány romoljon és h a genetikai betegségek aránya nőjön. Mindezt olyan álszent szöveggel: jaj nincs rá pénzem. Okostelefonod van? (de várj...biztos nincs :D ) Képzeld, nekem sem volt (egyből) pénzem arra a border colliera amelyiket mindig is szerettem volna - külföldről, munkavonalból, 1000 euróért (akkor kb 290 ezer Ft volt) -, de képzeld, gyűjtöttem rá, 2 évig - 2007-ben írtam a tenyésztőnek és 2009 végén hoztam el a kutyámat. A nincs pénzem ürügy nagyon rossz kifogás. Mondd azt h képtelen vagy várni, mert nem erényed a türelem, mert mindent most és azonnal akarsz. Az sem érdekel, h a kiskutyádnak az anyja minden évben 2szer ellik... Azt is leszarod, h nincsenek meg az egészségügyi szűrések, amik egy bordernek kellenek, a tiednek úgysem lesz baja, mert hát meeeeennyi ember vesz tk (és más egyéb papírok) nélkül kutyát és lám. És amikor a kutyád csak nyomokban tartalmazza egy border collie tulajdonságait akkor meg majd csak pislogsz.
Az h szeretitek a kutyát nem elég - szükséges, de nem elégséges feltétele a kutyatartásnak.
És igen 1,10 m-t ugratni egy tacskóval szépen fogalmazva is idiótaság - én a borderemmel nem ugratnék ekkorát - de már 70 centit sem.... gondolkozhattál volna, mire való az eszed, ha nem erre? És az agility nem arról szól, h a kutya vajon át tudja-e ugrani az akadályt vagy sem.
Btw Szlovákiában van több nagyon jó agilitys klub is.
Jah kérdésedre válaszolva:
- lehet versenyezni, kivéve a világbajnokságon
- megszokná
- elég lenne neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!