Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Német juhászkutya és Dobermann...

Német juhászkutya és Dobermann jó ötlet?

Figyelt kérdés

Jelenleg van egy csodálatos német juhászkutyám, de sajnos ő már elég idős. Lassan 13 éves lesz.

Nézegettem a kutyusokat, ez a két fajta ami nálam szóba jöhet.

Az érdekelne, hogy hogyan jönnének ki egymással? Két fiú kutyust szeretnék. Ez a két fajta megférne egymással?

Az rossz ötlet ha először csak az egyiket hozzuk és mire kicsit megneveltük akkor a másikat? Vagy egyszerre legyen két kiskutya és együtt nőjenek fel? Nem sok az, tudnék velük foglalkozni egyszerre kettővel? Időm az lenne rá, csak sosem volt egyszerre több kisállatom. Ha volt is kiskutyánk a többiek már felnőttek voltak.

Ha egy német juhászom és egy dobermann-om lenne akkor ők védenék a házat rendesen? És engem is?

Örülnék ha valamennyire egymást is "fedeznék", védenék.

A dobermannal megoldható, hogy kissé lazán neveljem? Úgy értem a német juhászomat is mindig úgy neveltem, hogy legyen saját személyisége. Nem parancsolgattam, egyenlő félként kezeltem. Ha valamihez nem volt kedve elfogadtam nem erőltettem. Sokak szerint nem fogtam elég szigorúan, de szerintem így lett jó, mert nagyon drága aranyos kutyus. Hatalmas szíve van, nagyon különleges kutyus. Szólnom sem kell egy pillantásból tudja mit akarok.

Egy dobermannál ez megoldható? Nem volt még ilyen kutyához szerencsém, nem tudom milyen a személyiségük.

Megbízhatóak ők is?

2010. febr. 4. 22:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

2 kan dobermannt ne tars együtt. Ez hülyeség, hogy ha együtt nőnek fel, nem bántják egymást. A falkasorrendet fel kell, hogy állitsák maguk között. vegyél 1 nagyon jó kutyát, nagyon jó helyről. ismerd meg a szülőket, mert ha kifogsz egy ideggyenge szaporitott egyedet, csak kinlódni fogsz vele.

Pici korától neveld következetesen, és olyan nincs, hogy Te valamit szeretnél, de ő nem akkor nem kell csinálnia. Igy valóban a fejedre fog nőni. Nem kell tüzzel vassal nevelni, de tiszteljen, és Te is őt.

Vidd el suliba, kell neki a tanulás, szeret önállósodni.

Ha jól neveled, akkor biztos vagyok benne, hogy egy nagyon hü, és ragaszkodó társra fogsz benne találni.Legyen egy kanod, és ha a későbbiekben ugy gondolod, akkor esetleg a fajtamentőkkel is felveheted a kapcsolatot, nagyon sok szép kidobott dobi van ott is. hozz mellé akkor egy szukát, már ivartalanitva adják oda, igy a későbbiekben sem kell aggodnod.

2010. febr. 5. 10:43
 12/13 A kérdező kommentje:

Meg fogok kérdezni szakembereket is persze. Szerintem csak pár év múlva lesz ez aktuális. Még itt van velünk a német juhász kutyusom és szeretném ha még sokáig itt is maradna :)) Csak régóta foglalkoztatott a kérdés, ez a 2 kutyafajta amit el tudok magamhoz képzelni a jövőben. Gondoltam kiírom a kérdést. Bár még árért volna később is.

Hát én sem ilyen család bohóca típusú kutyákat szeretnék :)

A kert el van zárva, emberekkel nem nagyon akarom, hogy barátkozzanak. Gyerek nincs. Nekem az bőven megfelel, ha csak nekem engedelmeskedik. Így is kell, hiszen az enyém :))

ma 10:43 Nem két kan dobermann-t akarok.

1 kan német juhászt és 1 kan dobermannt. Tehát összesen 2 kutyát.

Nagyon nem akarok szuka kutyust, mert rengeteg szuka kutyánk volt már (mindenfajta) de valahogy velük nem jövök úgy ki. Ez biztos az én hibám, de velük nincs köztünk olyan kötődés. Valahogy nem értjük meg egymást, kedves, aranyos de mindig azt érzem, hogy nem olyan mint amilyenre vágyom.

2010. febr. 5. 14:54
 13/13 anonim ***** válasza:
0%
Nekem volt már 2 dobermannom.A lényeg, hogy mindkét kutya kölyök legyen, így könnyebben össze tudnak szokni.
2010. febr. 6. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!