Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek ha félek a kutyáktól?

Mit tegyek ha félek a kutyáktól?

Figyelt kérdés

Jövök haza az iskolából vagy biciklizek meg még ha kint vagyok az utcán kint vannak a kutyák én nagyon félek a kutyáktól óvodás korom óta félek tőlük egyszer majdnem megharapott egy ilyen kis termetű kutya és azóta félek tőlük.Egyszer mentem iskolába a buszra és ekkor kint volt egy jó nagy testű kutya és én meg úgy megijedtem tőle és a többieket körbe futottam.Meg még volt még egy ilyen volt ott egy kis termetű kutya és feljött az iskola buszra én meg feláltam az iskolabusz ülésére.

Mit tegyek ha félek tőlük????

2014. dec. 31. 15:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
78%

Egy kutya 100.000 Ft-nál kezdődik, és a havi tartása sem olcsó, pláne, ha kölyök. Szerintem a pszichológus olcsóbb.

Ráadásul az nem jár 15 évre szóló elkötelezettséggel.

2014. dec. 31. 16:19
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Kérd meg a szüleidet, hogy vigyenek el egy kutyaiskolába. Ott lesz sok fajta kutyus, kicsik, nagyok... és ha figyeled az oktatást, előbb utóbb sok mindent megtanulsz a kutyákról, a gazdik megengedik, hogy odamenj a kutyáikhoz. Így le fogod tudni győzni a félelmedet, és majd ezután legyen saját kutyusod.

Én pontosan tudom mit érzel, csak az a különbség, hogy engem meg is támadott egy, ami maradandó sérüléseket okozott. Most van több kutyám is, igaz egyik sem nagy méretű, de kutyák és velem élnek, én gondoskodok róluk, és már nem rohanok haza visítva ha kutyát látok.

Próbáld ki.

2014. dec. 31. 16:19
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Azért ne legyen kutyád, mert félsz tőlük! Egy kutya nagy felelősség, napi több órás munka és rengeteg pénz! Akkor legyen kutyád, ha felkészültél, hogy 10-15 évig naponta sétáltatod, más kutyák közé hordod, tanítod, neveled, az első 1-2 évben jársz vele kutyasuliba és persze nem sajnáljátok rá a pénzt! Ha felkészültél, hogy romblni fog, hogy szobatisztaságra kell szoktatni, hogy komolyan tanulni kell azért, hogy jól nevelt és kiegyensúlyozott legyen. Egy kölyök kutya 80-100.000 ft-nál kezdődik! Az első év megint legalább ennyi az oltások és felszerelések miatt! A havi ellátása pedig nem csak az etetésben merül ki, hanem a kutyasuli is, szúnyog és kullancs elleni védekezés is ide tartozik.

Ha csak ez a problémád, hogy félsz tőlük, akkor egyszerűbb, ha felkeresel egy kutyasulit és eljársz a kölyökoviba, foglalkozásokra, mint külső szemlélő. Vagy még inkább ha felkeresel egy kutyás terapeutát, akinek többek között ez is a szakterülete.

2014. dec. 31. 16:34
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Menj el egy kutyaiskolába, add elő a problémádat, jobb helyeken biztos segíteni fognak. Van, ahol van külön ilyen foglalkozás is, aminek csak az a célja, hogy a gyerekek kutyáktól való félelmét oldja.

És tanulj meg vesszőket használni, légyszi :)

2014. dec. 31. 16:40
 15/20 anonim ***** válasza:

NE vegyetek emiatt kutyát! Ez hatalmas felelősség, naponta legalább 2-3 órát kell vele aktívan foglalkozni, reggel, délben, este sétáltatni, játszani vele, tanítani, takarítani utána, jó 10-15 évig... ráadásul egy fajtatiszta kutya 100.000ft-nál kezdődik.

Én is azt javaslom, hogy menjetek el egy kutyaiskolába, vagy egy külön erre kitalált kutyaterápiára.

2014. dec. 31. 17:38
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

Reggel-délben-este sétáltatni? Kistestű kutyák nem igénylik annyira a sétát. Bőven elég napi 2x.

Ha meg olyat vesz, ami nem hullajtja a szőrét, akkor sok vizet nem zavar. Napi egyszer megeteti, hogy ne hízzon el, és mindenki örül. Megfelelő kutyát meg 100 alatt is lehet kapni, csak jó helyen kell keresni.

2015. jan. 1. 01:16
 17/20 Rottweileres Gazdi ***** válasza:

Szerintem ha félsz a kutyáktól menj el egy ismerősödhöz .

Mert hiba lenne rögtön kutyát venni . Mert megnő mint ezt többen is mondták . Látni hogy még nem volt kutyád és azért nem tudod hány hónaposan lehet elhozni a kölyköt .

2015. jan. 1. 09:43
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Ne vegyetek kutyat. A kutyanak hatarozott vezetore van szuksege, nem olyanra, aki fel. Seta kozben siman lehet olyan szituacio, hogy kobor kutyak ratamadnak a tiedre, ezt tudni kell kezelni es nem fog menni, ha felsz. Vagy mi van, ha a sajat kutyad megno? Lehet, hogy tole is tartani fogsz. Inkabb menj el kutyasuliba es nezd vegig parszor az oktatast.
2015. jan. 1. 10:27
 19/20 Dömötör Ádám válasza:
én is félek a kutyáktól tavaly én mentem a másik utcába és meg támadott a rohadt hülye szomszéd farkaskutyája.és még a vetésen voltam futottam halálra voltam ijedve.apám unokatestvére kapta el a kutyát . kodalyi tibor akié a kutya azt mondta. -miér enged kin engem .. kodai -miér engeded ki a hülye kutyád-apa utánna apám valagba billentette a kutyát és majdnem bunyó lett és apám unokatestvére szétszedte oket.
2015. ápr. 10. 14:51
 20/20 Dömötör Ádám válasza:
és máma mendtem be az iskolába és ott volt egy rohadt kutya futottam apámhoz és ugrált az haverjaimra apám ment és nem támadt.
2015. ápr. 10. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!