Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Valaki próbálta már Cesar...

Valaki próbálta már Cesar Millan teknikáit?

Figyelt kérdés
Láttam ezt a csodálatos kutyadoki musort, ahol folyton hangoztatják hogy te ne probald ki ezeket hanem menj el szakemberhez.Ez tényleg ennyire kockázatos lenne vagy csak azér van hogy legyen mibol éljen?Mert ugyebár ha problemas a kutyad es meg tudod nevelni akkor nincs mibol eljenek az ilyen kutyapszihologusok/kiképzok

2014. dec. 29. 19:18
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
30%

Nem kerül vissza semmi a régi kerékvágásba, amikor CM visszaadja a kutyákat, legalábbis rajta nem múlik. Nyilván nem adják le, amikor elmagyarázza nekik, hogy min kellene változtatni, mert unalmas, de attól még elmondja. Hogy honnan tudom? A kutyás életben aki nem csinálja valóban jól, annak a) nem lesz jó híre, b) lesz, mert ügyesen marketingel, de egy idő után elveszíti. Utóbbi történik már egy ideje a tükör módszerrel, teszem hozzá, egyre több a csalódott gazda, és kevesebb a fanatikus hívő.

Bármennyire is szeretnék egyesek azt hinni, CM nem hülye. Sokszor egész egyszerűen könnyebb előnevelni a kutyát, hogy amikor a gazda áll neki ugyanannak, akkor már legyen fogalma arról (mármint a kutyának), hogy mi következik, könnyebben elfogadja úgy a fegyelmezést, ha már egyszer valaki "keresztülverte" rajta. Plusz a gazda is sokkal könnyebben elhiszi, hogy sikerülhet, ha látja, hogy valaki más megcsinálta. Ezek mind-mind elősegítik azt, hogy a gazdának végül egy kezelhető, jól nevelt kutyája legyen.

A kutyakiképzés ugyanis, ha valaki nem szólt volna, 50%-ban a gazdáról szól. És ha neki kell az a tudat, hogy valaki "megjavíttotta" a kutyáját, és neki már csak szinten kell tartani, mert ha ez nincs, akkor úgy érzi, hogy lehetetlen feladat, és azért nem is sikerül, akkor meg kell neki adni ezt. A kutya érdekében. Mert nem lehet minden kutyát elvenni a gazdájától és odaadni egy álomgazdának, mert nincs annyi álomgazda, meg mert fognak venni másik kutyát, amivel majd ugyanúgy befürödnek. A humánpszichológia fontos dolog, és CM egyik hatalmas eredménye, hogy abba is beleeásta magát, olyan gazdáknak adja elő sikeresen, hogy bánjanak határozottan a csivavájukkal, hogy az eszem megáll, én öt percet adtam volna neki, mielőtt sikítozva elmenekül, mert a kutyuskáját "bántják". Ja, showman. És? Ez kell az embereknek, ezzel lehet eljuttatni a tudatukig, amit mondani akar. Ha nem lenne showman, nem lenne ilyen sikeres a gazdákkal.

Amúgy csak kíváncsiságból, szinkronnal nézitek ti, vagy eredeti nyelven? Mert a szinkron egy katasztrófa, az alapján semmiféle véleményt nem fogadok el, mert a legalapvetőbb szavakat és kifejezéseket is keverik, bele se merek gondolni, hogy miket csinálnak egy többszörösen összetett mondattal vagy ritkább és többértelmű szavakkal. Egy-két részt láttam magyarul, de soha többet.

2014. dec. 31. 17:48
 32/32 ödi2 ***** válasza:

Akumi,le a kalappal,töröltem amit eddig írtam,mert megelőztél.

Egy rehab pontosan erről szól. Új alapokra helyezi a kutya-gazda kapcsolatot és ez a lényeg. Tökmindegy kitől van a módszer,sokfélét használtam én is. Lényeg az eredmény.

Mikor hazaköltöztem,25 éves tapasztalattal is tanultam újat egy nyugdíjas vadásztól,örökké hálás leszek érte,jó hasznát veszem most a sárhegyi kutyáimnál. Egyszerűen a kutya habitusa dönt,h mi válik be,de a gazda dönti el,h merre indul.

Kívánok minden kedves kutyatartónak,boldog új évet!

2014. dec. 31. 18:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!