Valaki próbálta már Cesar Millan teknikáit?
Még annyi:
Az ő módszerével a domináns, agresszív kutyám csak még jobban felhúzta magát éles helyzetben nyugodtság ide vagy oda. 2-3 nap jutalomfalatos, pozitív megerősítéses gyakorlás után rá se lehetett ismerni, konkrétan borzolás és egy nyikkanás nélkül sétált egy 1 méterre az agressziójának forrásától. Kutyák között se balhés most már (előtte az volt), pedig sose dominálom le, ahogy Cesar tenné :)
A könyve jó. Tv-ről nem mondok semmit inkább,kb a negyede használható egy laikusnak,pedog nem ez lenne a célja... Ami nagyon jó tőle az a falka erő használata,na az igen tetszik,remek gondolat volt tőle,kisebb méretben én is használtam rehabos kutyákkal,jól működött.
Láttam élőben is 'gyógyítani',remek show volt,nagyon jól szórakoztam mindkét alkalommal. Még Hollandiában éltem és kb 10-12 éve volt ez.
Nem kell szeretni,de van egy kisugárzása a fickónak,ez tény.
Akkor malikat neveltünk,rendvédelmi célokra,a központ vezetői elhívták egy kis tapasztalatcserére. Készültünk rá,leültettünk két malit egy táskával es az volt a feladata,h elhozza tőlük... :D
Elhozta! :-) Tökös fickó és van tapasztalata harci kutyákkal is. Simán kihasználta,h többgazdás nevelésűek és,h a nevük volt a kulcs hozzájuk. De ahhoz,h két kiképzett malihoz odamenj,h leolvasd a bilétáról a nevét,ahhoz nem elég a showman-ség...
Sok mindenben nem értek vele egyet,de a rehab módszereit a mai napig első osztályúnak mondom.
Látom jól lepontoztatok amiért szót emeltem ellene, sejtettem, hogy ez lesz :)
És igen, olvastam tőle több könyvet is nem csak a műsorát láttam.
Irigy vagy nem érti. Ez jó. :D
Én egy részét se tudtam végig nézni, túl sok baromságokat mondott. Emlékszem, a kedvencem az volt, mikor egy farmra ment ki egy juhászkutya keverékhez, ami oda vetődött és rettegett az emberektől. CM elkezdte a karámban körbe-körbe kergetni, míg a kutya félelmében le nem feküdt a hátára, behúzott farokkal, és meg sem mert mozdulni. CM fölé hajolt, rárakott egy pórázt és elkezdte maga után rángatni.
A magyarázat: azért kergette, mert ez egy juhászkutya, akik terelnek, így ők is értik, ha őket terelik.
Vagy amikor elviszi a gazditól a félelmi agressziót kutyát, elviszi egy semleges helyre, és miután beszorította szegény, remegő, már roncs kutyát egy asztal alá a sarokba, elkezdi simogatni egy kesztyűvel. Ott is valami olyan magyarázat volt, hogy a kesztyűre valakinek a szagát rakta, ettől a kutya lenyugszik. A kutya nem lenyugodott -hiába mondogatta CM ezt a kamerába- hanem reszketett és már meg se mert mozdulni.
Vagy ott a Shadow nevű husky (vagy husky keverék) esete is... Azt hiszem az első gazdájától került a családhoz, ahol aztán "rossz kutya" lett belőle (holott addig semmi baj nem volt vele), mivel az új családja Cesar agresszív módszereit erőltette vele szemben, aztán még rosszabb lett, kihívták hozzá a mexikói urat az meg még rásegített erre egy kicsit (konkrétan provokálta és fojtogatta). Az eredeti gazdája/ideiglenes befogadója meg mikor megnézte a műsorban mit csinálnak a kutyával kierőszakolta, hogy adják neki vissza és végleg megtartotta, pár hónap alatt sikerült visszanyerni a bizalmát és teljesen problémamentes lett....
Na, közben megtaláltam az eredeti szöveget:
"Actually Shadow was my foster, I adopted him out to that family as they had previously had a Malamute and seemed suitable. We have a policy that we will take back any adopted dog if it does not work out, I had no idea they were having issues with Shadow until i got an email saying he was going to be on the dog whisperer. After watching that episode I was furious, and started asking what the problem was with Shadow, as he had exhibited no issues whatsoever when I fostered him.
The problem was the woman was using Cesars aggressive training techniques which had a really bad effect on Shadow, who ended up biting her when she was trying to discipline him for getting into her vegetable garden. (This was a few weeks after the cesar episode, notice they never mention they failed with him).
I had to fight to get Shadow back from the woman who was going to get rid of him after that. We had a clause in the adoption contract saying they had to return a dog before disposing of it. She did not want to honor that agreement, and was going to send him off to a wolf refuge where he would never get to be loved or interact with humans again, or be PTS.
Once I got him back (I drove up there and took him once she caved in), it took several months of kind loving treatment to get him back to being the sweet dog he always was. After that I decided to keep him as he had bonded to me and Vushki and I think adopting him out again would have traumatized him again.
I found out that the scene where he bites Cesar they had been working him up for an hour before they got that clip, turns out it is all about the show and not the dog. They deliberately bait the dogs to get them to react. We did contact the producers and I think they persuaded the woman to give Shadow back to the rescue, as she was determined to not give him back to us, she even refused to talk to the lady that runs the malamute rescue.
I'm glad I saved him again, and I felt really bad about subjecting him to that in the first place, it is hard to tell if a family is going to be good or bad when you are fostering.
Anyway he is a sweet boy and sleeps right next to me every night, in fact he likes to try to push me off the bed by stretching out as far as he can. He has the best recall of any of my dogs, and sticks to me like glue most of the time."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!