Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Valaki próbálta már Cesar...

Valaki próbálta már Cesar Millan teknikáit?

Figyelt kérdés
Láttam ezt a csodálatos kutyadoki musort, ahol folyton hangoztatják hogy te ne probald ki ezeket hanem menj el szakemberhez.Ez tényleg ennyire kockázatos lenne vagy csak azér van hogy legyen mibol éljen?Mert ugyebár ha problemas a kutyad es meg tudod nevelni akkor nincs mibol eljenek az ilyen kutyapszihologusok/kiképzok

2014. dec. 29. 19:18
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Tsszt!
2014. dec. 31. 01:03
 22/32 A kérdező kommentje:
Látom Cesarról nagyon megoszlanak a vélemények, tudtok mondani olyan könyvet/filmet amin nem oszlanak meg ennyire a vélemények és elmondja, hogyan kell bánni a kutyákkal,mit hogyan kell nálluk lereagálni, külombözö problémákra mutat megoldást stb. ?
2014. dec. 31. 08:39
 23/32 anonim ***** válasza:
66%
Hát ezt felejtsd el :D Nem tudom, hogy ez országspecifikus dolog-e, de itthon a kutyás életben az a divat, hogy gondolkodás nélkül lehúzod a konkurenciát, és úgy általában lehúzol mindent, ami nem a te berkeidből fakad. Akármilyen jó is valaki, vagy valami, mindig lesznek olyanok, akik hangosan szidják, mégpedig nem kevesen. Nézz körül, olvass sokat, hülyébb egyiktől se leszel; majd kiválasztod, hogy mi a szimpatikus, meg rájössz, hogy neked mi működik.
2014. dec. 31. 09:15
 24/32 anonim ***** válasza:
Akuminak igaza van, nincs olyan ember, suli vagy konyv, akinek ne lennenek tamogatoi es ellenzoi is nem kevesen. Konyvbol amugy sem lehet megtanulni kutyat nevelni. Olvasni kell sokat, minel tobb kulonbozo stilusu kikepzotol, meg probalkozni es egy ido utan kialakul, hogy neked az adott kutyanal mi mukodik.
2014. dec. 31. 09:23
 25/32 ödi2 ***** válasza:
100%

:D még mindig Cesar a vita tárgya?

Én tartom amit írtam róla és a rehab programja a falkán belül működik. Ez tény.

Max a nj kutyám egész életét láncon töltötte másfél éves koráig,verték h vadabb legyen,éheztették. Ezek amik tények,a többit nem lehet tudni. Mikor kimentették,19kiló volt!!! Hullott a szőre,tele volt régi és új sebekkel. Olyan vad volt,h légfegyverrel szedálták szállításhoz. Egy hónapig próbáltak kapcsolatot építeni vele,de ennivalón kívül nem fogadott el semmit,senkit. Menthetetlennek ítélték,az elaltatást vélték a leghumánusabbnak. Volt kollégám felesége önkéntes volt itt,ő szólt,h nézzem meg,mert hátha...

Megnéztem,párommal megbeszéltem,adtunk neki,magunknak két hónapot. Elhoztuk. Hollandiából. Mert ez nálunk nyugatabbra is előfordul.

Nem voltak akkor kutyáim,nem volt más lehetőségem,mint a saját falkámmal gyógyítani,velem és a párommal. Két hétig minden éjjel a kennel mellett aludtam,közvetlenül a rácsok mellett. Minden munkát ott végeztünk amit lehetett,grilleztünk,olvastunk,beszélgettünk,egymássalés Maxxal. Három napig tombolt,katatón lett,majd csak figyelt.

A második héten már mellettem aludt,kb két méterre,aztán arra ébredtem,h ül a hálózsákom mellett,háttal!nekem. Ekkor mentem be a kennelbe hozzá először. Kitakarítottam és kijöttem. Aztán nem beadtam,hanem bevittem az ételét. 'Ettem' belőle,elé tettem,kijöttem. Majd vizet vittem,kijöttem. Takarítottam,kijöttem. Aztán ki-be jártam,tettem vettem,majd a harmadil héten időnként megérintettem,lábbal súroltam,ahogy elmentem mellette,arra figyeltem,h mindig tudjon visszavonulni,de sohasem engedtem ritmust váltani,irányítottam, járkáltunk a kennelben körbe,utóbb már a hátán volt a kezem végig. Csak ehhez kellett Cesar módszere,azaz kutyák nélkül 3 hét.Ezt 3-4 kutyával egy hét alatt elérhettem vna,mivel azokon betudtam vna bizonyítani Maxnak,h bíznak bennem,tehát ő is bízhat bennem...

Ezért zseniális a fickó rehab programja...

Max jelenleg az egyil legjobb kutya,ami valaha volt a kezem alatt. Kapott egy speciális őv képzést h a benne lévő agressziónak teret,utat adhasson,de kontrollált körülmények között,így a helyén tudja kezelni a lényének ezt a részét. Ugyanakkor egy kiegyensúlyozott,szeretni való,rendkívül értelmes kutya. Imádjuk a párommal együtt.

De gondolom ez is hülyeség a CM részéről,pedig én ennek köszönhetem Maxot...

2014. dec. 31. 12:23
 26/32 anonim ***** válasza:

"Csak ehhez kellett Cesar módszere,azaz kutyák nélkül 3 hét."

Ez, amit csináltál a német juhászoddal, nem Cesar módszere...Csak józan paraszti ész.

Ettől függetlenül le a kalappal előtted, mert remek munkát végeztél vele!

10-es vagyok egyébként és nem mondom, hogy minden, amit csinál a pasi, rossz! A mozgatás-fegyelem -nyugalom-határozottság-következetesség fontosságára pl. nagyon jó, hogy felhívta/felhívja a figyelmet. Attól hogy valaki nem ért egyet a módszereivel nem feltétlenül irigy vagy köcsög.

2014. dec. 31. 12:39
 27/32 ödi2 ***** válasza:
100%

Én sem értek vele egyet mindenben,de ezt már leírtam.

Az időbeli különbséget nem véletlenül írtam le. Hadi-rendvédelmi kutyákat neveltem,több mint tíz évig,majd közel ennyi időt töltöttem ezeknek a kutyáknak rehabilitációjával,h szolgálati idejük után tartalmas,jó életük lehessen. Cesar módszerét,a kutyafalka erejét több alkalommal kellett használnom és mindig működött. Mindig.

Max rehabja több mint fél évembe került kutyák nélkül,kutyákkal fele lett volna. Ez az igazság.

Amúgy én Fennel fan vok inkább,az a nő az igazi kutyadoki sztem... :)

Boldog új évet! :-)

2014. dec. 31. 12:51
 28/32 anonim ***** válasza:

Cesarnak nincs semmi módszere! Amiket csinált és esetleg használhatóak, azt előtte min. 100 évvel is ismerték az emberek, csak ahogy írtam, jó showman, jól el tudta adni a már mások által megismert tudást. Ahogy írtam, én nem ismerem, pár részt láttam, azoktól felállt a szőr a hátamon, annyi sületlenséget hordott össze. Persze itt most szokás szerint csak én lettem leszólva, de választ nem kaptam, hogy miért jó a módszer pontosan. Miért jó az, ha valaki elviszi a gazdától a kutyát, "meggyógyítja", majd visszaadja, hogy minden menjen a régi kerékvágásban. És miért hiteles szerintetek egy olyan show, ahol az események kb. 3%-át látjátok csak. Én a múltszázad eleji kutyanevelési és kiképzési könyveken nőttem fel, nyitottnak tartom magam, ismerem a mostani divatos módszereket is, néhánnyal egyet is értek, ami logikus, de ezek a "módszerek", amik a csodakutyadokitól jönnek kifejezetten értelmetlenek. Fentebb már írtam egy pár példát, választ nem kaptam rájuk, hogy pl. egy juhászkutya miért veszi terelésnek azt, ha őt kergetik, és hasonlóak. Csak a szokásos mantra van megint, hogy azért jó, mert jó.

Továbbra is, CM fanok, ha el tudjátok nekem magyarázni ezeknek a módszereknek a lényegét, annak örülnék.

2014. dec. 31. 15:54
 29/32 anonim ***** válasza:
50%

Hol mondott olyat Cesar, hogy a juhaszkutya terelesnek veszi, ha kergetik? A linkelt videoban ilyet nem hallottam.

"Miért jó az, ha valaki elviszi a gazdától a kutyát, "meggyógyítja", majd visszaadja, hogy minden menjen a régi kerékvágásban."

Ezt csak a legnehezebb eseteknel csinalja, ahol eletveszelyes a helyzet. Pl egy pit bull, aki setaltatva, szocializalva soha nem volt, viszont teljesen el van kenyeztetve. Vagy egy olyan kutya, akit regebben kifejezetten harcra neveltek. Vagy akar az az eset, amit az egyik elozo valaszolo leirt. Amikor a kutya mar nem lat minden kutyaban vagy akar emberben automatikusan ellenseget, akkor visszaadja. Persze ilyenkor meg kell otthon is dolgozniuk a kutyaval a gazdiknak, de legalabb mar nem eletveszelyes a szituacio.

"És miért hiteles szerintetek egy olyan show, ahol az események kb. 3%-át látjátok csak. "

Mint irtuk, ez csak egy show, nem ebbol kell megtanulni kutyat nevelni. A lenyege annyi, hogy latjak a gazdik meg a nezok, hogy a remenytelennek gondolt kutya is nevelheto, a viselkedese formalhato. Nyilvan nem ennyibol all a rehabilitacio, az tobb honapos munka, amig a gazdik teljesen megtanuljak kezelni a kutyat.

2014. dec. 31. 17:27
 30/32 anonim ***** válasza:
Ja, es senki nem allitotta, hogy CM feltalalta a spanyolviaszt. Igen, ezek nagyon osi modszerek. De Jan Fennel, Victoria Stilwell es tarsai sem talaltak fel, meg senki. A kutyaneveles elmelete meglehetosen egyszeru: a jot jutalmazom, a rosszat buntetem, es hogy ne legyen energiaja a rosszra, lemozgatom es adok neki feladatot. A trukk az, hogy ezt a megfelelo idopontban a megfelelo modszerrel tegyem. Ezen modszerek mindegyike letezik mar tobb szaz vagy tobb ezer eve, csak nem mindenki tudja magat ugy marketingelni, mint CM.
2014. dec. 31. 17:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!