Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hám vagy póráz? Melyik való...

Hám vagy póráz? Melyik való nekünk? :D

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy egy szuka német dog fog beköltözni hozzánk és hát ugyebár őt is kell majd "mozgatni":D Szerintem elég felesleges kérdeznem de akkor is piszkál ez a kérdés: kölyök (gondoljatok 3-4 hónapos dogra) kutyának hám vagy póráz?. Lehet eleinte hám aztán átváltanánk nyakörvre?
2014. dec. 29. 18:46
 1/7 anonim ***** válasza:
47%
Pórázt javaslok, mert a hámot kinövi előbb-utóbb. Majd átválthatsz hámra mikor megvan a 'maximális' mérete, de akkor már 'civilizáltabb' lesz, és nem hiszem, hogy át kell válts.
2014. dec. 29. 18:51
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A hám húzásra való. (Pl. téged)

Inkább a nyakörv (ugye, erre gondoltál?).

2014. dec. 29. 18:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Őő...Nem nyakörv akart az lenni? :) Akár hámot, akár nyakörvet teszel a kutyusra, mindkettőhöz szükséged lesz pórázra, hiszen a legtöbb helyen még egy egyszerű sétára sem viheted el póráz hiányában (törvény tiltja nagyon sok helyütt) illetve mindig lesznek olyan helyzetek, amikor szüksége lesz rá a kutyának, a behívás tanulása alatti időszakról már nem beszélve. Ami a hám/nyakörv kérdést illeti : a hámban a legtöbb kutya csak húzni tanul meg, nagyon sokan kibújni is képesek belőle; egy kölyökkutyának inkább nyakörv való, amivel aztán -a gazdi segítségével - megtanulhat majd normálisan, húzás nélkül, láb mellett közlekedni. S bár gondolom ilyen lehetőség a hámnál sem kivitelezhetetlen, de akkor is sokkal jobbnak tartom, hogy a nyakörv esetében még egy kis bilétát is tehetsz rá, amin szerepel a címetek, nevetek, telefonszámotok arra az esetre, ha esetleg a kutty meglépne. Hiába a chip, a szomorú tény az, hogy az emberek java része nem fogja autóba tenni és állatorvoshoz vinni chipet olvastatni, a nemtördőöm, lusta emberek miatt még mindig hatásosabb megoldás lehet egy biléta a nyakörvre erősítve.
2014. dec. 29. 19:01
 4/7 A kérdező kommentje:
Huh, de gyorsak vagytok:D Igen póráz helyett nyakörvre gondoltam. Köszönöm a gyors válaszaitokat!:)
2014. dec. 29. 19:06
 5/7 anonim ***** válasza:
Nyakörv bizony, amíg nevelés alatt áll, mert hámmal nem tudsz hatni rá, csak rángatjátok majd egymást agyatlanul, márpedig egy akkora kutyát izomból nem sokáig tartasz féken, szóval jobb, ha a pórázfegyelmet komolyan veszitek. Ahhoz meg nyakörv kell :)
2014. dec. 29. 19:09
 6/7 A kérdező kommentje:
Akkor nyakörvet választunk:D Mindenkinek jár a pontozás, köszönöm hogy válaszoltatok:)
2014. dec. 29. 19:16
 7/7 anonim ***** válasza:
1-es vagyok: nyakörvre gondoltam, csak úgy összezavarodtam, mert hasonló kérdést láttam sna.. :DDD
2014. dec. 29. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!