Segítség! Hogyan melegítsek fel egy kb.4-5 hetes kiskutyát?
Ma hazafelé sétálva találtam egy árok szélén, szakadó hóban, teljesen átfagyva. Hazahoztam, szárazra törölgettem, kibéleltem neki egy dobozt törölközőkkel, belecsavartam egy viszonylag vastag plédbe, és a radiátor mellé tettem, viszont még mindig nagyon hideg a teste, közbe-közbe remeg is. Esetleg még hősugárzót tegyek mellé? Vagy az sem jó, ha hirtelen sok a meleg?
A másik kérdésem, hogy enni mit adjak neki, mi az, amit már megtud enni és a gyomrát sem terheli le? Csirkemellet ha főzök neki és pürésítem/összetöröm kisebb darabokra, az úgy jó? Mellé esetleg még valami kell neki?
Segítsetek, nem akarom, hogy elpusztuljon szegény... :(
Mekkora mázlija van annak a kiskutyának!
Ne hagyd sokat enni, inkább többször kevesebbet. Az sem baj, ha meleget eszik, iszik, most végülis szinte mindegy, hogy mit. Tápot pépesítve, melegítve, levest, de a csirkemell is jó, csak ne legyen sok.
Jaj de jó! Öröm olvasni, hogy vannak még ilyen emberek!
le a kalappal előtted!
Köszönöm mindenkinek. :) Mennek a zöld kezek.
Volt itt az orvos is. Ő azt mondta, szerinte 6 hetes is elmúlt már, de egy 4-5 hetes kölyök szintjén van, nagyon gyenge. :( Kapott féreghajtót, és adott immunerősítő cseppet, amit az ételébe kell majd keverni. A doki szerint ha az éjszakát túléli, utána már nem lesz gond, szóval virrasztok vele, hátha szüksége lesz valamire. Közben a bátyám konzervet és száraz junior tápot is hozott neki. Még csak csirkét evett, nem túl sokat, mohón befalta. Még egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, hogy mennyi időközönként érdemes neki adni a kisebb adagokat?
Dokit miért nem kérdezted erről? :) Szerintem 2-3 óránként megkínálhatod, de csak kis mennyiséget adj neki és inkább a csirkét add neki, az ilyenkor jobb mint a nedves táp vagy a szárazeledel (nehezebb lehet megemészteni).
Nagyon-nagyon rendes vagy, hogy befogadtad, dokit hívtál hozzá és virrasztasz vele :) Remélem megmarad a kutyus! (Ha meg nem, akkor is remek helyre került, hozzád :))
kisebb adagokat kapjon, de ne túl sokat, inkább legyél mellette, biztos jó neki a biztonságérzet.
majd írd meg mi lett vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!