Behívás megtagadásakor hatékony lehet a köves palack, ha viszonylag alacsony a tekintélyem?
Vagy arra fog gondolni hogy "most nagyon mérges, inkább oda sem megyek"?
ja, és nem célzok túl jól.
Én használtam palackot, de már csak akkor, amikor a behívással nagy gond nem volt, ha idétlenkedtem, nagyon hívtam, mentem az ellenkező irányba, csak meg akartam értetni a kutyámmal, hogy az "XY gyere ide"-re kell idejönni, és nem fogok könyörögni, hanem lehetőleg 30 méterről is első szóra méltóztasson felkapni a fejét, és elindulni. Mindezt egy köcsög, önfejű, domináns kutyával. (amúgy imádom :D) Amúgy kb. 5* kellett magam mellé lecsapni a palackot, utána értette is, hogy mi a helyzet.
Viszont ilyeneket már csak egy hosszas folyamat után kezdtem el csinálni, amikor már némileg tisztább volt köztünk a kommunikáció, és én is értettem, hogy ő mikor köcsögöl, és mikor van más szitu, meg ő is értette, hogy én miért pattogok. Ha kutyasuliba járás előtt kezdtem volna, akkor szerintem csak rontottam volna a helyzeten, azon kívül még lehet hogy a palackhoz is jól hozzászoktattam volna a kutyulit.
Köszi a válaszokat :)
Más alternatívát tudtok mondani esetleg? :)
A hosszú pórázt próbáltam de azért nem jó, mert nem hülye, hamar rájött hogy ha rajta van, akkor tudom kontrollálni, ha nincs, akkor ugyanúgy nem. Szóval relatíve kisangyal a hosszú pórázzal, anélkül meg néha köcsögösködik (pl másik kutyát, macskát lát)
Köszönöm.
Tekintélyen hogy dolgozhatnék?
Akumi jól írta,kapcsolatépítés lenne a legfontosabb. Nagyon sok információt megtalálsz a neten,Fennel könyvét a kutyapszichológiát javasolnám elsőkörben,alapoknak.
Következetesnek kell lenni és bizalmat kell kiépíteni,akkor nincs gond,de ez sok munka,ami megéri...
A kutya habitusa sok mindent elárul,akár almon belül is óriási különbségek lehetnek. Az én kutyáimnál nem használna az ilyen elterelés,de a tesómnak működött a vizslájával annó,mikor kellett...
Az mindenképp fontos,h maradj higgadt mindig.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!