Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A köves palack mire használand...

A köves palack mire használandó pontosan? Kizökkentés?

Figyelt kérdés
Pl. ha nagyon ráfókuszál egy macskára, vagy inkább fegyelmezés-jellege van?
2014. okt. 17. 21:44
 1/10 anonim ***** válasza:
Kizökkentésre, de sokszor büntetésnek veszi a kutya, túlságosan megijed. Én nem szeretem, a sulin is utáltam, mikor dobálták, a kutyák se értették a lényegét....
2014. okt. 17. 21:55
 2/10 sippara ***** válasza:
100%
Kizökkentésre :) csak tudni kell bevezetni, hogy a kutya ne féljen tőle, csak tényleg egy erős, hirtelen hangjelzésként értékelje - a félősömmel anno napokig rugdostuk a lakásban, hogy ne tartson tőle, a bunkó meg visszahozza boldogan, amint kioldom a büntiből :D játszanak is vele gond nélkül, addig, amíg nem szituban odavágva vagy az én testbeszédemmel "megspékelve" kapják :)
2014. okt. 17. 22:06
 3/10 anonim ***** válasza:
77%
Elvileg kizökkentésre, de vannak kutyák, akik büntetésként élik meg. Szóval ez a kutyától és a használattól is függ. Pl az én kutyám a palackot büntetésként fogja fel, és én nem használom, szerintem kb annyit ér a kutya-gazda kapcsolatnak, mint az elektromos nyakörv, és a kutya ugyanúgy tudja, van-e nálad palack, vagy sem.
2014. okt. 17. 22:13
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy kicsit mindkettő. Nem csak kizökkentés, hanem visszatartó erő is, hiszen az egyik hatásmechanizmusa az, hogy a kutya el akarja kerülni, hogy legközelebb is használd. Viszont ettől még nem kell, hogy félelem tárgya legyen, mint ahogy tőled se kell félnie, pedig az is visszatartó erő, hogy nehogy legközelebb is leszidd, vagy akármilyen más retorziót alkalmazz rajta.
2014. okt. 17. 22:50
 5/10 anonim ***** válasza:
De ha nem fél tőle, akkor mit érdekli őt, hogy használod-e vagy sem? Miért akarja elkerülni, hogy használd?
2014. okt. 17. 23:11
 6/10 anonim ***** válasza:

nekünk játszanak vele... eldobom visszahozzák és direkt rázzák is.

Viszont volt hogy büntetem/kizökkentem vele. tudja hogy mikor mire akarom használni. nah ezt fejtegessétek :P :D

2014. okt. 18. 00:40
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Mert kellemetlen neki. B*ssza a fülét, ha pontos akarok lenni :D Ezért van az, hogy sokszor a többi kutya is reagál rá, az ő fülüknek is sok. Ez egy intenzív hanghatásokkal kísért büntetés, égszakadás-földindulás, naná hogy el akarja kerülni.

Képzeld el, hogy akárhányszor megszólalsz, valaki megfújna a füled mellett egy rohadt nagy dudát, és nem tudnál ellene semmit se tenni. Te se kezdenél el félni a dudától, de rohadt gyorsan megtanulnál csendben maradni :D Na, kb. ugyanez a flakon is, azért hat, mert idegesítő. Persze, el lehet érni, hogy féljen tőle a kutya, de ez nem cél, és nem egy kötelező következmény.

Az hülyeség ám, hogy csak félelemmel lehet fegyelmezni egy kutyát. Ha normális a kutya-gazda kapcsolat, és a kutyát érdekli, mit akar a gazdája, akkor egyszerűen csak el kell juttatni a kutya agyáig az üzenetet, hogy na ezt nem. És ehhez néha erős ingerek kellenek, mert a kutya agya éppen jól el van zárva, erre lehet jó például a flakon.

Nyilván minden kutyának más az ingerküszöbe, nem lehet ugyanúgy meghajigálni flakonnal egy tökös német juhászt, mint egy bizonytalan vizslát, de ettől még az eszköz nem rossz, csak ésszel kell használni, vagy adott esetben nem használni.

2014. okt. 18. 06:55
 8/10 anonim ***** válasza:
75%

Ez a baj, hogy sok flakonos oktató ész nélkül dobáltatja a kutyát akkor is, ha annak ez nyilvánvalóan sok, meg pl sok helyen nem is mondják el normálisan, mire való, hogyan használjuk. De ha mégis elmondják, akkor is a gazdik fele rosszul használja, mert egyik fülükön be, másikon ki.

De akkor a flakon az összes kutyánál olyan, mint az elektromos nyakörv... hiszen a kutya itt is azért engedelmeskedik, mert el akarja a kellemetlen ingert kerülni. Csak ez olcsóbb, és jobb a reklámja.

2014. okt. 18. 10:17
 9/10 anonim ***** válasza:

És nem fáj a kutyának, és gyakorlatilag ingyen van, szemben az elektromossal :)

Meg mi például odáig jutottunk, hogy saját kutyáknál nem is kell flakont használni, egy kiürült C-vitamin rágótablettás dobozban hordok magamnál ipari mennyiségű rágót, és ha azt megzörrentem, pont ugyanúgy lefegyelmeződik tőle a kutya, mintha kannával dobálnám. Rendezvényen például a pit teljesen rápörgött az ŐV bemutatóra, ment volna vadulni, feszült meg hörgött, kétszer megzörrentettem a fenekén a dobozt és nyugton volt. Szóval lehet csökkenteni az ingert, ha már ismeri a kutya a jelenséget, a kizökkentő funkciója ugyanúgy megmarad. De ezt egy elektromossal nemigen csinálod meg, mert még ha alacsony fokozaton is elég utána rázni, vagy csak figyelmeztetni, akkor se veheted le róla, míg egy maroknyi dobozt akármelyik zsebedben el tudsz vinni.

2014. okt. 18. 13:40
 10/10 A kérdező kommentje:
Teljesen világos, így képzeltem el, köszönöm. Lehet hogy kipróbáljuk. Csak mert vannak szituációk, amiknél annyira koncentrál hogy szinte fel sem tűnik neki, hogy én is ott vagyok. Többnyire ilyenkor szokott használni ha oldalba bököm vagy meglegyintem a fülét, de mikor az sem, akkor lehet hogy kipróbáljuk a palackot. Köszi! :)
2014. okt. 18. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!