Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajtát javasoltok?

Milyen fajtát javasoltok?

Figyelt kérdés
Detken lakom a szüleimmel. 3 hónapja meghalt a kutyánk, most újat szeretnénk.Nagy házunk, és kertünk van.Van 2 húgom is(4 évesek), és 1 bátyám( ez most nem fontos). Olyan kutya kéne aki szereti a gyerekeket, és házőrző. Milyen kutyát vegyünk?
2010. febr. 3. 17:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Előzőnek: a "harcikutyák" általában azért harcikutyák (mellesleg a roti pl. nem is az), mert kutyaviadalokon, esetleg bikahecceléskor (régebben) szerepeltették őket, ergo más KUTYÁKKAL szemben hajlamosak nehezebben kijönni. Emberekkel szemben kifejezetten jámborságra trenírozták őket, hogy ne legyen gond még harc közben sem szétválasztani a kutyákat. Ilyen pl. a pit, stafford, régen a boxer (a terriervérrel rendelkezők kiszorították őket). Persze minden kutyát el lehet rontani, de a harcikutyák nem veszélyesebbek "genetikailag" emberre mint mások. A gond az, hogy sok 100 kilós izomagyú státusszimbólumként tartja őket és úgy is neveli. Nekünk világéletünkben boxereink voltak, nagyon barátságosak a gyerekekkel, a gond csak az hogy túlságosan is (nem mindenki örül ha egy 30 kilós boxer puszta szeretetből felugrik és elkezdi nyalni ahol csak éri:P).
2010. febr. 3. 18:10
 12/22 anonim ***** válasza:
64%

Amit elsőnek javaslok, az a boxer. Nagyon szeretnivaló kutya, és ő is tud szeretni. A közhiedelemmel ellentétben gyerekszerető és kitűnő házikedvenc.

Először mondok pár olyan fajtát, amit ne:

- német juhász (aggresszív természetű tud lenni!)

- puli (szintén)

- rottweiller (nem épp házikedvenc)

Amit ajánlok:

- arany retriever /labrador

- bernáthegyi

- skót juhász

- tacskók

- spánielek

- beagle (vadászkutya, de kitűnő házikedvenc)

Én ezeket javaslom.

2010. febr. 3. 18:13
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

A labrador nem nagyon alkalmas házőrzésre, a gyerekeket viszont imádja és nagyon jó kezesbárány. Még felnőt korában is sokszor csak a játékon jár az esze (volt ilyen kutyám).

Rotweiler, hát ez már jóval keményebb kutya, szereti a gyerekeket, de ha nincs jól szocializálva nagyon sok bajt, gondot okozhat. A bullmasztiff is hasonló, de azért gyerekeke mellé jobb, és kicsit talán könnyebb is vele.

A németjuhász (ilyenünk is volt már) az pl. ilyen köztes átmenet, és ilyen a boxer is ha jól tudom, bár mindkettő elég ugatós. De ha jól tudom házőrzésre a Rhodesiai ridgeback az ő hatalmas méretével is alkalmas. Vagy ha nem gond, hogy vadász kutya, akkor esetleg az erdei kopó?

További jó keresgélést.

2010. febr. 3. 18:14
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

[link]

[link]

[link]

[link]

Ezeknél az állatmenhelyeknél érdeklődj, mond el nekik mit keresel és ők pontosan megfogják mondani melyik a ti állomkutyátok!

sok sikert

2010. febr. 3. 18:46
 15/22 anonim ***** válasza:
17:46-os.. Ha nem értesz a kutyákhoz inkább hallgass, mert felháborítóan ostobaságokat írsz!
2010. febr. 3. 18:53
 16/22 anonim ***** válasza:
Belga juhász, bernipásztor, bernáthegyi, hovawart, mudi, boxer, magyar vizsla
2010. febr. 3. 19:44
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
19:44-es vagyok. Nézegesd át ezt az oldalt, van rajta sok szempontos fajtaajánló. [link]
2010. febr. 3. 19:47
 18/22 anonim ***** válasza:
49%

a harcikutyákat ne vádoljátok, mert nem tehetnek semmiről.

ennyi erővel én is felelőtlen vagyok? 12 éves vagyok, van egy 7 éves hugom, és egy féléves amstaffom.

jámbor, KIFEJEZETTEN AJÁNLOM ezt a fajtát.

2010. febr. 3. 20:52
 19/22 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.

Sokat segítettetek vele.

2010. febr. 3. 20:58
 20/22 anonim ***** válasza:
49%
Én is menhelyi vagy sintértelepi kutyust ajánlanék, nem gondolnám, hogy van 50-100e forintotok kutyát vásárolni.
2010. febr. 3. 22:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!