Elektromos nyakörv ellenzők, hogyan?
Sziasztok!
Van egy igen nagy problémám a kutyusommal:
Imádom a büdöst, de egy akaratos, öntudatos, domináns kislány (csivava keverék, 5 és fél kiló)
Most 11 hónapos.
Rendkívül okos. A lakásban olyan feladatokat is elvégez, amit a kutyaiskolákban a haladó csoport tagjai.
Elértük azt, hogy a lakásban egy tündér, kezesbárány. Még akkor is odajön hívásra, amikor tudja, hogy olyan vár rá, amit utál (furminátorozás, ruháztatás stb.)
Tökéletesen engedelmes és szófogadó. Gondolom azért, mert megértettük vele, hogy szófogadónak KELL lennie, nincs más választása (soha nem vertük csak rászoltunk és lefektettük ha kellett).
A probléma a külvilággal van. Kint megsüketül.
Én egyből póráz nélkül kezdtem vele a kinti sétákat, és rengeteget gyakoroltuk az uttest előtt megállást stb.
De megtanulta, hogy kint nem tudom elkapni. Ha elugrik előlem, akkor nem tudok mit csinálni. Itt valamit nagyon elrontottam és szeretném helyrehozni.
A lakáson kívül is meg kell értenie, hogy engedelmeskednie kell, ha tetszik, ha nem.
Ma kint voltunk egy tónál, ahol szabadon engedtem. Nah ez után kellett eldöntenem, hogy most tenni kell valamit. Mindenkihez odarohant, megugatott mindenkit és amikor hívtam, nem érdekelte. Rámnézett, szembe állt velem és utána elfutott. Tudta, hogy megteheti (míg a lakásban ugye nem).
Elektromos nyakörv nélkül hogyan érhetném el, hogy olyan engedelmes legyen, mint a lakásban? Úgy érzem muszáj e-nyakörvet venni, mert már nem bírok vele. Azt viszont nem szeretném, hogy többé soha ne engedhessem el sehol.
(Kaja, játék nem jön be, pontosan tudja, hogy el akarom kapni)
-Minden Cesar Millanes technikát gyakorlok, de a sorozatban inkább csak pórázon és lakásban lévő kutyákon mutatta be. Hát ez az a része ami megy is...
Amikor azt írtam, hogy a csípés lenne a pórázrándítás helyettesítője, azt úgy gondoltam, hogy azért nem használnék pórázt h a kutya szabadon futhasson. Nagyon szeret futni, de az elkerített futtató nagyon kicsi.
Azt írtad, először menjen minden rövid pórázon?
Ha megtanul a kutyus pórázon jól viselkedni,csak akkor lehet elengedni? Akkor inkább mégse próbálkozzak addig(eddig sem volt elengedve csak már sajnáltam)
Kölyökkorában még nagyon jól viselkedett. Egész kicsiben póráz nélkül sétáltunk. Májusban még megtehettük azt, hogy kiültünk a térre, ami egy füves járdás park, és úttest veszi körül (nagyon alacsony forgalmú), póráz nélkül lebzselt körülöttünk. Büszkék is voltunk, hogy más kutykat meg kellett kötni, de a miénket azt nem.
Nem tudom hol csúszott el az egész. Talán az lehetett a baj, hogy túl sokat tanultam a kutyákról.
Megnéztem minden Cesar, Póráz két végen, Egyik kuty másik nem részt, elolvastam minden Cesar könyvet, több könyvet is a kutyanevelésről, cikkeket olvastam, videókat néztem, fórumokat böngésztem... és ezt mind azelőtt h megvettem volna a kutyát.aztán voltunk kutyasuliban, mégtöbbet olvastan + a sok személyes beszélgetés más kutyásokkal.Talán nagy információdömpingben elvesztem valahol a kutyámmal együtt.
Jaj ez nagyon így van:(
Jó lenne ha újra kezdhetném, de sajnos ebből kell valamit kihoznom:(
Simán újra kezdheted. Nagyon hosszú pórázon rendszeresen kijársz vele a parkba és gyakoroljátok a behívást.
Gyere Bubu! - Bubu odajön - dicséret érte - csináltatsz vele valami feladatot - elengeded egy "Mehetsz" kíséretében.
Simán javíthatod a hibádat, csak sokat kell gyakorolni és el kell érni, hogy a kutya szívesen menjen hozzád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!