Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elektromos nyakörv ellenzők,...

Elektromos nyakörv ellenzők, hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy igen nagy problémám a kutyusommal:

Imádom a büdöst, de egy akaratos, öntudatos, domináns kislány (csivava keverék, 5 és fél kiló)

Most 11 hónapos.

Rendkívül okos. A lakásban olyan feladatokat is elvégez, amit a kutyaiskolákban a haladó csoport tagjai.

Elértük azt, hogy a lakásban egy tündér, kezesbárány. Még akkor is odajön hívásra, amikor tudja, hogy olyan vár rá, amit utál (furminátorozás, ruháztatás stb.)

Tökéletesen engedelmes és szófogadó. Gondolom azért, mert megértettük vele, hogy szófogadónak KELL lennie, nincs más választása (soha nem vertük csak rászoltunk és lefektettük ha kellett).

A probléma a külvilággal van. Kint megsüketül.

Én egyből póráz nélkül kezdtem vele a kinti sétákat, és rengeteget gyakoroltuk az uttest előtt megállást stb.

De megtanulta, hogy kint nem tudom elkapni. Ha elugrik előlem, akkor nem tudok mit csinálni. Itt valamit nagyon elrontottam és szeretném helyrehozni.

A lakáson kívül is meg kell értenie, hogy engedelmeskednie kell, ha tetszik, ha nem.

Ma kint voltunk egy tónál, ahol szabadon engedtem. Nah ez után kellett eldöntenem, hogy most tenni kell valamit. Mindenkihez odarohant, megugatott mindenkit és amikor hívtam, nem érdekelte. Rámnézett, szembe állt velem és utána elfutott. Tudta, hogy megteheti (míg a lakásban ugye nem).

Elektromos nyakörv nélkül hogyan érhetném el, hogy olyan engedelmes legyen, mint a lakásban? Úgy érzem muszáj e-nyakörvet venni, mert már nem bírok vele. Azt viszont nem szeretném, hogy többé soha ne engedhessem el sehol.

(Kaja, játék nem jön be, pontosan tudja, hogy el akarom kapni)

-Minden Cesar Millanes technikát gyakorlok, de a sorozatban inkább csak pórázon és lakásban lévő kutyákon mutatta be. Hát ez az a része ami megy is...

2014. dec. 25. 19:22
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Azért az ültetésnek meg a fektetésnek is van ám értelme, rájön a kutya, hogy engedelmeskedni kell. Önmagában kevés, de rengeteget tud segíteni.

Kérdező, amúgy miért nem akarod suliba vinni a kutyát? Az elektromos nyakörv drága. A kutyasuli is drága, de ott legalább nem vagy magadra utalva, és nem csak tiltást veszel a pénzedért, hanem rugalmas és széles körűen használható folyamatos segítséget. Már ha jó a suli, ugye.

2014. dec. 25. 20:10
 12/25 A kérdező kommentje:

Nem is tudom, valahogy elbizonytalanodtam a kutyasuliban. A kutyám tud ülni, feküdni, jutalomfalattal szépen követ. nagyjából ennyit tanulunk ott:S A haladók úgy ültetik a kutyát, hogy tovább mennek, miközben a kutya leül. Az enyém ezt lakásban tudja, vagyis érti, hogy miről van szó.

Jó szórakozás ez, de nem nagyon érzem a hasznát -pontosabban abban a kinti szótfogadás ügyében:S

Lehet, hogy más kutyasulira lenne szükségem?

40ezer forint egy ilyen nyakörv + ha elbénázom többet árthat, mint használ. Jobb lenne más megoldás, igazából már kínomban gondoltam erre :S

2014. dec. 25. 20:26
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Vagy mas kutyasuli kene, vagy csak az a baj, hogy nema gyereknek anyja sem erti a szavat. Mondtad a kikepzonek, hogy mi a gond?
2014. dec. 25. 20:40
 14/25 anonim ***** válasza:
Hát olyan kutyasuliba kell menni, ahol foglalkoznak kapcsolatrandezéssel, nem csak hagyományos engedelmes gyakorlatok vannak. Elég sok már az ilyen suli (hogy mennyi ebből a jó meg a nem lehúzós, az más kérdés), érdemes lenne szétnézned.
2014. dec. 25. 20:43
 15/25 A kérdező kommentje:

Még nem beszéltem ezt meg konkrétan az oktatóval, régóta nem engedtem már el a kutyát, eszembe sem jutott. Valójában a mai lebőgés vezetett ide és a nyakörv gondolatához.

(a kutyasuliban most téliszünet van)

De akkor a szünet után az lesz az első, hogy beszélek vele.

2014. dec. 25. 20:48
 16/25 A kérdező kommentje:

Hát igen, ebben a kutyasuliban csak engedelmességi gyakorlatot csinálunk meg elmondtak néhány alapszabályt arról, hogyan viszonyuljunk a kutyához (pl. én megyek ki először az ajtón, hogyan etessünk).

Más kutyasulikban ez máshogy megy?

2014. dec. 25. 20:50
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Engedelmessegi gyakorlatokat meg par szabalyt konyvbol is meg lehet tanulni. Az igazan jo sulik pont a tiedehez hasonlo problemak megoldasaval foglalkoznak.
2014. dec. 25. 21:06
 18/25 anonim ***** válasza:
55%

"Minden Cesar Millanes technikát gyakorlok, de a sorozatban inkább csak pórázon és lakásban lévő kutyákon mutatta be. Hát ez az a része ami megy is..."

Nem szentírás ám az, amiket az a pasi mond :)

Rád néz a kutyád, de lesz.rja a fejed és nem jön? Akkor egy "Szia Bubu!" kíséretében szépen sarkon fordulsz és tempósan elindulsz a másik irányba. Mivel láthatóan eszes kutya nem fogja megvárni, hogy a gazdi lelép és egyedül marad.

Egyébként se értelek!!! Póráz nélkül kezded a kinti sétát? Úgy, hogy nem tudod rendesen kordában tartani? Hatalmas felelőtlenség és illetlenség a többi emberrel, kutyással szemben. Én ugyan nem szoktam szóvá tenni, de kvára idegesít, amikor gyakorlok valamit kint a parkban a kutyámmal, mondjuk épp más kutyák figyelmen kívül hagyását, erre odarohan valami kicsi kutya provokálni. Találkoztam egy gazdival, aki a pincsi keverékét viszi póráz nélkül, aztán mikor egyszer megláttam pórázon megkérdeztem miért van most pórázon, azt mondja a kiskutyája megtámadott és véresre harapott egy pitbullt (!!!) és hatalmas orvosi számlát csinált neki.

2014. dec. 25. 23:45
 19/25 anonim ***** válasza:
Azt írtad, hogy az elektromos nyakörv ugyan olyan, mint egy pórázrántás. De akkor miért nem a pórázt használod és miért vennél neki elektromos nyakörvet 40 ezerért? Az nem arra való, hogy a mindenkit megugató Fifikéket kordában tartsa. Majd ha laza pórázon szépen mennek a dolgok, a hosszú pórázt behíváskor sem kell használni, na, akkor el lehet engedni a kutyát. De így, hogy azonnal szabadon kezdted, magad alatt vágtad a fát és megmutattad a kutyának, hogy ha 5 másodperc alatt felgyorsul harmincra, akkor semmi hatásod nincsen rá.
2014. dec. 25. 23:53
 20/25 A kérdező kommentje:

Piciben még szépen viselkedett.

Pont azért kezdtem póráz nélkül, hogy megerősödjön a követési ösztön.

Rengeteget olvastam mielőtt kutyát vettem, és ezt a tanácsot fogadtam meg a sok közül.

Ne ugorjatok a torkomnak, nyilván azért került fokozatosan a kutyára a póráz mert fokozatosan engedetlenebb lett. És én fifiékkel ellentétben rárakom a kutyára a pórázt ha úgy ítélem meg.

Ezért nem volt elengedve nyár óta. Csak sajnálom szegényt, h nem futkározhat szabadon:(

2014. dec. 26. 00:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!