Elektromos nyakörv pro és kontra érvek érdekelnének?
Amennyiben van a közeledben olyan aki segít elsajátítani a használatát és ért hozzá akkor jó. Ez attól is függ mihez kell és próbáltatok-e már másféle módszereket az adott problémára.
Az ellenérv olyannak, aki nem tudja használni és össze vissza nyomkodja a gombot, hozzá nem értésből és azért mert felbaszta már a kutya.
Illetve akkor,ha nem megfelelő típusú kutyára van rátéve,nem próbált ki előtte ,más módszert,azért teszi rá a kutyájára,mert előzőnél bevált akkor biztos nála is.
Szóval röviden ha tudod megfelelően használni, akkor szerintem jó és kb olyan mintha a távolban is odaérne a kezed egy laskára, csak még hozzád sem köti.
Nekem az róla a véleményem hogy:Minek?
Ilyen hülye öveknek szerintem haszna nem lehet!Nevelési célzatból meg nem...
Egyszerű póráz sokkal jobb,mert azzal hozzá szoktatod hogy folyton melletted legyen.Na meg ha valami rosszat csinál vannak más módszerek is a nevelésre.
Ezért nem éri meg. Egyrészt azért, mert sokkal praktikusabb az alapvető problémát, azaz kettőtök viszonyát rendezni, hogy ne csak a behívásnál ne legyenek gondok, hanem úgy általában semmivel.
Másrészt meg sok kutya megtanulja, hogy ha elektromos van rajta (érzik, mert nyomja a nyakukat a két pöcök, ami ráz), akkor viselkedni kell, de ha leveszed róla, megint nem fog komolyan venni, hiszen nem neked lett tekintélyed a szemében, hanem az elektromosnak. Inkább keress egy kiképzőt, aki segít a falkasorrendeteket beállítani úgy, hogy ne legyen probléma se a behívás, se semmi más.
Nagyon hasznos dolog. A kutya tudja hogy pórázon van ,mindegy hogy az 1 méter vagy 10méter. Az elektromos nyakörvet viszont nem szokja meg ,mert nem csak akkor kell rátenni ha kiképzés van! Hanem napközben is, amikor nincsenek parancsok ,hogy ne kösse össze a rossz dologgal.
Másik dolog amire talán a legjobb: az az élelemmegtagadás, földön talált kaja otthagyása, akkor is ha nem látja a gazdát. Minden egyéb módszer nagyon kétséges e téren, bár ez sem 100%-os.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!