Lehet, hogy vemhes a kutyám? Azért alszik ilyen sokat a fűtőtest előtt?
Keverék ivaros szuka kutyánkkal nemrég költöztünk panelből családi házba. Nemrég tüzelt. Nem tartom teljesen kivihetetlennek, hogy a dróthálón keresztül valahogy megeshetett egy aktus, amikor néha rövid időre felügyelet nélkül maradt az udvaron. A tüzelés kb egy hete elmúlt, azóta viszont a kutyám feltűnően sokat hever a fűtőtesthez bújva, és sokkal kisebb lett a mozgásigénye, mint eddig. Utalhat ez vemhességre?
(Most ne vesszünk össze azon, hogy eddig miért nem ivartalanítottam. Legkésőbb nyárig meg fog történni, akár vemhes maradt most, akár nem.)

Enyém is lustább télen és folyton a konvektor előtt szunyókál. Ő ivartalanított szuka.
Nem tudom, van-e nálatok összefüggés, inkább vidd el a dokihoz, még az is lehet, hogy tud valamit tenni a nem kívánt szaporulat ellen.

A vemhesség utolsó hetében némelyik szuka szokott többet feküdni, lustálkodni, melegedni.
De az első 1-2 hétben egyáltalán nem jellemző, ez nem "tünet".
Ettől függetlenül lehet még vemhes, én a helyedben most elvinném ivartalaníttatni. Nézd csak meg ezt az oldalt, számtalan kérdés van, hogy nem tudják gazdihoz adni a kölyköket (házi szaporulatot).
Hát még a másfél millió menhelyi/sintértelepi!
A saját dolgodat könnyíted meg azzal, hogyha nem hagyod megszülni. Tartani, nevelni, ellátni őket 8 hetes korukig, ha nem lesz gazdijuk, még tovább... anyagilag se olcsó... oltások, féreghajtás, kaja...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!