Van egy 7 hónapos border collie kutyám. Szerintetek nagy baj ha csak később viszem kutyaiskolába?
Én egy éves korában vittem először suliba és az ovi is kimaradt, mert akkor mentem új munkahelyre és nehéz volt betanulni.
Én úgy érzem így utólag, hogy a kutyaovit nagyon bánom, mert lerí a kutyáról, hogy szüksége lett volna rá. Az iskolában viszont nem maradtunk le semmiről, bepótóltuk a nevelési dolgokat, csak ugye a kezdeti szocializációján már a csoda sem segít. Szerencsére egyébként rendes kutya, csak sajnálom, hogy elszúrtam, mert neki is jobb lenne most ha nem riadna meg minden fűszáltól.
Szia!
A foglalkozások a kutyaiskolákban általában hétvégén vannak, szóval viheted :)
Alapvetően ha értesz hozzá, tudod nevelni, nincs probléma vele, nem vagy kezdő, akkor ráér később is, de azt tudnod kell, hogy ilyenkor kamaszodik, meggyűlhet vele a bajod, amit ha nem korrigálsz helyesen, később sokkal nehezebb lesz, ha egyáltalán lehet még. Ez tőled függ, te mennyire vagy tapasztalt.
De a kérdés így a válaszom is értelmét veszti, mivel hétvégén van kutyasuli :))
Köszi a válaszokat. :)
Egyébként már megkérdeztem a kutyaoviban és azt mondták, hogy hagyni kell hogy a kutya is lehessen kölyök.
Amúgy sem tudom most vinni egyből iskolába, mert a következő alapfokú tanfolyam január 31-én kezdődik. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!