Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek melyik a szebb...

Szerintetek melyik a szebb kutya a si-cu vagy a border collie?

Figyelt kérdés
Bármennyi időm van foglalkozni velük, csak nem tudom, hogy melyik legyen. Okosság, szépség, szeresse a gyerekeket, több hektár van tehát az udvar nem probléma, jó természetű stb. Akiknek már van ilyen kutyájuk, az írjon már véleményeket ezekről a kutyákról.

2014. dec. 16. 16:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát, két jobban különböző kutyát nem is mondhattál volna:) A shih-tzunak nem fog kelleni a több hektár föld, a border collie azt jobban kihasználná. A shih-tzu pici, benti kutya, nem túlzottan mozgékony, csak melletted érzi jól magát, és a kedvenc időtöltése a neked dőlve szundizás. A border collie még ki is használná a több hektárt, pörög, jó kis energikus kutya, foglalkoztatni kell, szóval két totálisan különböző fajta. Nem is tudom hogy választottad ki pont ezt a kettőt:D Képzeld el az életedet az egyikkel, majd a másikkal - melyik illik jobban a képbe, melyiket tudnád úgy elképzelni, hogy szívesen foglalkozol vele úgy, ahogy azt ő igényli?
2014. dec. 16. 16:14
 2/14 anonim ***** válasza:
43%

Te mit tudsz neki nyújtani? Az egy dolog, hogy neked vannak elvárásaid a kutyával, de :

1. nem mindegy honnan veszed. Egy fajtatiszta kutya kb 100 ezer forint, vagy még több is!

2. nem mindegy hogyan neveled. Ha egyáltalán nem foglalkozol a nevelésével, a fejedre nőhet.

Hiába van udvar, mert a kertben élő kutyáknak is ugyanúgy szüksége van a mozgásra, sétálásra, szocializálásra.

A border collie egyébként nagy mozgásigényű, napi 3-4 órát is igényelhet. A si cu valamivel nyugisabb kutya, annyira nem pörög, mint a border. Az sem mindegy, hogy borderből munka vagy showvonalút akarsz.

Miért ezeket a fajtákat választottad?

2014. dec. 16. 16:24
 3/14 A kérdező kommentje:
Mert nekem ezek a kutyák tetszenek és ilyen kommenteket nem kérek
2014. dec. 16. 16:27
 4/14 anonim ***** válasza:
70%
sose fogom megérteni, hogy valaki ha feltesz egy kérdést, miért a válaszadókban látja/keresi a hibát?
2014. dec. 16. 16:37
 5/14 anonim ***** válasza:
88%

Azért mert szép, ne vegyél kutyát... A shih-tzu így írják) öleb, kizárólag benti tartással, a gazdihoz bújva, nyugalomban. A border pörgős terelőkutya, kinti-benti, rengeteget kell vele foglalkozni, ő aztán nem fogja átszudizni a napot.

Annak, hogy mekkora a kert semmi jelentősége. NAPI SÉTA KELL (az utcán, erődben, stb), minden egyes kutyának, nem számít hogy hány hektár van remélem ezzel tisztában vagy.

2014. dec. 16. 16:46
 6/14 anonim ***** válasza:
74%
A shi-tzuk egyszerűek mint egy pont. Sajnos volt szerencsém lakni eggyel. Én tuti a bordert választanám, természetesen csak akkor ha beleillik az életstílusodba - ugyanis a borderhez életstílus kell, az nem kertidísz (ellentétben a shi tzuval, bár szerintem nem is szép) -, mivel én szeretek egy kutyával kezdeni is valamit.
2014. dec. 16. 16:47
 7/14 A kérdező kommentje:
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????
2014. dec. 16. 16:51
 8/14 sippara ***** válasza:
70%
Sajnos mindkét fajta olyan gazdát igényel, aki intelligensebb nála :)
2014. dec. 16. 17:47
 9/14 anonim ***** válasza:
70%
Melyik részét nem érted kedves kérdező? Elmagyarázom, de a sok felkiáltójelből és kérdőjelből nem egyértelmű.
2014. dec. 16. 18:07
 10/14 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem a border collie, barátnőm szerint shih-tzu (igen még mindig így kell irni). De hogy egyikhez se értenél a válaszaid alapján az is biztos. Ennél különböző igényű fajtákat keresve se találtál volna.

Most mit akarsz? Inkább otthon ücsörögni egy kis puha kutyussal az öledbe vagy keményen sportolni kint egy nagy mozgásigényű kutyával? Mert nagyon nem mindegy.

2014. dec. 16. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!