Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lehet az oka, hogy egyes...

Mi lehet az oka, hogy egyes kutyák valósággal megőrülnek a petárda hangjától?

Figyelt kérdés

Elszöknek, kárt tesznek magukban, kerítésnek rohannak... Sokan úgy tesznek, mintha ez tök természetes lenne, pedig nem az, és sok olyan kutya van, ami konkrétan lesz.rja ezeket a hangokat, és mindenféle tréningezés nélkül. Azt vettem észre, hogy ez a riadalom elsősorban a szaporított kutyákra jellemző - akkor ez jele a gyengébb idegrendszernek? Ha ez a tendencia valós, akkor nem kéne szóvá tenni, amikor szapis kutyákról van szó?

Nekem törzskönyves kutyáim voltak mindig is, és soha egyik sem félt a petárdától, vihartól, stb. Ismerek néhány embert, akinek a kutyája retteg ezektől, és róluk mind tudom, hogy szaporítótól vannak.

Egyszer mondtam egy ilyen gazdának, hogy ez szerintem "ideggyengeség", és teljesen fel volt háborodva, hogy nem az, és neki kiváló kutyája van, remek idegrendszerrel, csak épp be kell nyugtatózni ünnepekkor, de hát ez teljesen normális, minden kutya ilyen...

2014. dec. 16. 11:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
:) Most olvasom csak, hogy a #8-as is leírta :)
2014. dec. 16. 18:50
 12/13 A kérdező kommentje:
Szerintem mondjuk az embert nem érdemes a kutyához hasonlítani, különösen igaz ez az idegrendszerre. De ha mégis nagyon akarjuk, akkor azt ne mondja nekem senki, hogy az normális, amikor valaki visítva őrjöng, ha egeret lát, vagy sima mezei pókot, vagy varangyot. De mondom, nem érdemes, mert ugye az embert nem tenyésztik stb...
2014. dec. 16. 20:25
 13/13 vyrob ***** válasza:
Egyet értek a kérdezővel teljes mértékben miért van az hogy látok a yutubon egy videót amin egy cseh orás 35 mm eres petárdát robbantanak és a kutyasétáltató ott sétál kutyájával 15 méterre és a kutyát olyan szinten nem érdekelte a hatalmas robbanás meg a gazdát se hogy szép volt látni :D szinte természetes volt nekik :) mivel több videót vettek fel még elment pár kutyás miközben kiprobáltak 20 darab orás petárdát szint ugy ott azokat se érdekelte a dolog különösebben kutya fejét és arckifejezését kelett volna látni már megint egy rohadt petárda számits rá mindjár vége és a gazdival mehetünk is tovább :D
2014. dec. 17. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!