Mi lehet az oka, hogy egyes kutyák valósággal megőrülnek a petárda hangjától?
Elszöknek, kárt tesznek magukban, kerítésnek rohannak... Sokan úgy tesznek, mintha ez tök természetes lenne, pedig nem az, és sok olyan kutya van, ami konkrétan lesz.rja ezeket a hangokat, és mindenféle tréningezés nélkül. Azt vettem észre, hogy ez a riadalom elsősorban a szaporított kutyákra jellemző - akkor ez jele a gyengébb idegrendszernek? Ha ez a tendencia valós, akkor nem kéne szóvá tenni, amikor szapis kutyákról van szó?
Nekem törzskönyves kutyáim voltak mindig is, és soha egyik sem félt a petárdától, vihartól, stb. Ismerek néhány embert, akinek a kutyája retteg ezektől, és róluk mind tudom, hogy szaporítótól vannak.
Egyszer mondtam egy ilyen gazdának, hogy ez szerintem "ideggyengeség", és teljesen fel volt háborodva, hogy nem az, és neki kiváló kutyája van, remek idegrendszerrel, csak épp be kell nyugtatózni ünnepekkor, de hát ez teljesen normális, minden kutya ilyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!