A kutyák képesek megérteni a jobb és bal fogalmát?
Kíváncsi vagyok, hogy értik-e a kutyák, hogy mit jelent a jobb és a bal, meg lehet-e tanítani nekik.
Azt nyilván külön is meg lehet tanítani, hogy menjen jobbra, nézzen balra, jobb láb, bal láb, stb, de magát a fogalmat meg lehet?
"Ha mondjuk olyat játszunk, hogy az előtte lévő két tárgyból valamelyik oldalit érintse meg/fogja meg/akármi, az gondolom menne. De kérdés, hogy ha a tárgyakat kicserélem, vagy helyettesítem, vajon akkor is értené vagy azt hinné, hogy az tárgy "a jobb" (mint p. "a labda" vagy "a bot")?"
Az attól függ, hogy összezavarod-e a tanítás során, vagy sem :) Ha az irányokat már előzőleg megtanítottad neki, akkor gond nélkül elküldheted a neked tetsző irányba a tárgyért is. Ha tárgyválasztással akarod kezdeni az irányba küldést, abba viszont könnyen belezavarodhat.
Akumi, ez nekem is megfordult a fejemben, de szerintem ez "csalás". Hiába tudja, mi az, hogy jobbra menni, ha azt, hogy a jobb oldalit magától válassza ki, nem, és szerintem így nem is fogja, mert nem ő választja a tárgyat, az csak "elé kerül", mert előzőleg arra küldtem.
Egyébként helyben kezdtem el próbálgatni, két, kétoldalra tett tárgyat kell, hogy megérintsen (klikkerezünk). Hol ezt, hol azt érintette meg, kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!