Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tudtok nekem segíteni?

Tudtok nekem segíteni?

Figyelt kérdés
12 éves vagyok, és kutyát szeretnék.A helyzet az, hogy tavasszal költözünk egy nagy udvarú házba, és én már kb 4 éves korom óta szeretnék egy kutyát, így most, hogy lassan költözünk, gondoltam szóba hozom a szüleim előtt. Tisztában voltam vele, hogy a kutyatartás nem egyenlő tutujgatással meg játékkal, hanem hogy ez a nagybetűs FELELŐSSÉG kérdése. Egyáltalán nem azt a reakciót vártam, amit kaptam. Mivel évente egyszer elmegyünk nyaralni, és rajtam kívül még van 3 gyerek, apának ez szóba sem jöhetett, anya meg csak mosolygott, és kérdezte, hogyha elmennénk nyaralni, hova visszük majd? Én csak azt válaszoltam: MAGUNKKAL. Mert hogy nem lenne szívem itthon hagyni :( .De magunkkal sem vihetnénk ( anya szerint), úgyhogy javasoltam, hogy az egyik barátnőmnél hagyhatnánk arra az 5-3 napra, nekik is van kutyájuk, ráadásul olyan fajta, amilyet szeretnék. De tudomásul kellett vennem, hogy a szüleim válasza határozott NEM.És ez szíven ütött. Nagyon. De elhatároztam, hogy nem adom fel. Mit csináljak?

#kutya #és kutyák
2014. dec. 12. 16:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

1. Egy fajtatiszta kutya 100 e körül kezdődik.

2. Nekünk az egyik ismerősünk azt csinálta, hogy vett egy nyakörvet és egy pórázt és a gyerekének minden nap 3x fél-másfél órára le kellett vinni "sétálni" a pórázt és a nyakörvet. A gyerek máris meggondolta magát...

3. Arról meg már nem is beszélve, hogy az etetés, oltások stb. (főleg ha nagy testű kutya) nem egy olcsó mulatság. Ez természetesen a rendes kutyatápokra igaz (happy dog, josera stb...) nem a 2000 ft-os tescós szarokra.

2014. dec. 12. 16:40
 2/14 KGabi0000 ***** válasza:
100%
Szerintem először is szólj a barátnődnek,hogy a szülei beszéljenek a Tieiddel,hogy biztosan befogadják-e arra a pár napra és hogy nem lenne nekik gond.A másik meg,hogy egy fajtatiszta kutya elég drága olyan 100.000 körül van,szerintem a kérdezd meg a szüleidet,hogy tudják-e ezt finanszirozni vagy marad a menhelyi kis keverék.A fajta pedig másik kutya szempontjából nem lényeges,a neme jobban dominál,de igazából mindegy,mert úgyis ivartalanitva lesz,legalábbis remélem.Nyaralás miatt pedig teljesen megértem őket,nagyon kevés olyan hely van,ahova kutyát is bevihettek.Ahova pedig igen,azt jól meg kell fizetni.Például nálunk a hotelben nyaralásnál 2500 lett volna egy nap a kutyának.Ha belegondolsz az rengeteg pénz mondjuk egy 10 napra és akkor még nem mehetsz el egy étterembe,egy élményfürdőbe,egy múzeumba,gyakorlatilag sehova sem,mert a kutyát nem engedik be.Persze van aki viszi,de biztos nem egy négy tagú család.Főleg mivel a gyerekek szeretik a vidámparkot és nem biztos,hogy a szülőknek annyira kedve van egy kutyához alkalmazkodni 4 gyerek mellett,akik szórakozni akarnak,de a kutya miatt nem lehet,merthogy nem sok olyan kutya van,aki 8 órát eltűr egy hang nélkül egy idegen hotelszobában üldögélve,de még egy lakókocsis kempingben sem.Ilyen szempontból megértem a szüleidet is.Szerintem egyenlőre fogadd el a szüleid válaszát,de azért néha hozd szóba,hog mennyire szeretnéd,de ne annyira hogy veszekedés legyen belőle,a szüleid egy idő után,miután látják,hogy már fél éve csak egy kutyáért könyörögsz és kitartasz amellett hogy szeretnél egyet talán megenyhül szivük,mivel nagyon sok veled egykorú sőt még idősebb is van,aki csak divatból szeretné azt 1 hét után megunná,mert nem kéne neki,szerintem szüleid ellenzésébe ez is beletartozik,ezért kell megmutatni,hogy neked tényleg kell,már ha tényleg nagyon szeretnéd.
2014. dec. 12. 16:49
 3/14 anonim ***** válasza:
6%

1. Nem ott kezdődik, egyeske hülye.

2. senki sem mondta, hogy fajtisztát akar

Kérdező, tán maradj otthon a kutyával nyaralás helyett? :P ezt is felajánlhatod. (vagy megkérsz szomszédot, hogy adjon neki kaját addig, oszt kész)

2014. dec. 12. 16:52
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

3.!

De igen, a fajTAtiszta kutya ott kezdődik!

És minden kutya fajtiszta! Nézz utána az alapfogalmaknak, mielőtt választ írsz! A kérdező ezt írta: "ráadásul olyan fajta, amilyet szeretnék" - ebből lejön, h egy bizonyos fajtát szeretne!

Kérdező!

Mondd meg a szüleidnek, h számodra a kutya családtag lesz, és nagyon sok hely van már az országban, ahova vihetitek magatokkal! Azt próbáld meg kideríteni, miért ellenzik ennyire!

Van egy tippem, ami gyakran bejön: ha van a közeletekben menhely, menjetek ki hetente, kéthetente kutyát sétáltatni. Ebből majd látják a szüleid, hogy elszánt vagy, és valóban szeretnél kutyát!

2014. dec. 12. 16:54
 5/14 anonim ***** válasza:
75%

A nyakörves teszt tetszik. Próbáld ki. (Nekem is kellet volna).

Mi visszük magunkkal a kutyákat mindenhova nyaralni (csak olyan helyre megyünk, ahol őket is fogadják), de ez azzal jár, hogy a kutyákat minden nap annyira le kell (sok felkiáltójel) fárasztani, hogy este csak aludni legyen kedvük.

A napi 2 séta nagy udvar esetén is fontos ("a kutya szaggal működik"), szaglászni, bandázni ki kell vinni.

A költségekről (25 kg-os kutya):

A kutya: 100 000 Ft fajtatiszta, ha örökbe fogadod a menhelynek illik adni 20-50 000 Ft-t.

Nyakörv: 1 200. (nem kell csicsa)

Névtábla a nyakörvre: 1000 Ft

Rendszeres orvosi költségek: 12 000 Ft/év

Váratlan költségek: eddig minden évben legalább 40 000 Ft

A kutyák szöktek villanypásztor: 70 000 Ft

Az etetés: (2 állatra) havi 12 000

Rágás károk/levert tárgyak hasonlók: 20-30 000 ft/év

Kutyaiskola heti 1000Ft

2014. dec. 12. 16:54
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: menhelynél ilyen nincs, hogy illik adni. A legtöbb helyen 5-7000 Ft-ot kérnek a kutyáért (vagyis chip+oltás, némely helyen az ivartalanítás árát, akkor nyilván több). Emellett esetleg viszel egy zsák tápot, néhány konzervet, akármit. Nyilván ha többet adsz, hálásan köszönik, de ha semmit, akkor sem fognak rád csúnyán nézni :)
2014. dec. 12. 17:17
 7/14 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, ha pozitívak, ha negatívak is! :)

Jó tanácsokat adtatok.

Mégegyszer köszönöm!

2014. dec. 12. 17:44
 8/14 A kérdező kommentje:
Ja, igen: EGY Golden Retriviert szeretnénk a tesókkal, ami ráadásul (legalábbis elvileg) család- és gyermekbarát.
2014. dec. 12. 17:49
 9/14 anonim ***** válasza:
Attól függ, honnan veszitek, és hogy hogy nevelitek :) Láttam én már szaporítótól származó, ideggyenge goldent.
2014. dec. 12. 17:52
 10/14 anonim ***** válasza:
Ha nem szaporítótól beszed valóban családi kutya,viszont ha nem ,semmi garancia nincs arra,milyen kutyát adnak el neked.Nyolc hetesen mindegyik cuki.A nyaralás meg valóban nehézkes,alig van hely,ahol fogadják és ott is plusz felárat kérnek a kutyára.
2014. dec. 12. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!