Tudtok valakit, aki szokott vigyázni kiskutyára, és megbízható a hely?
Egyrészt, igénybe vennél egy szolgáltatást, de fizetni nem akarsz érte? Ez milyen dolog?
Másrészt meg... Komolyan rábíznád egy vadidegenre, aki annyira se értékeli a "munkáját", hogy pénzt kérjen érte, vagy bármiféle felvállalt formában művelje, amit csinál? Vagy annyira rutintalan, hogy esetleg bajt csinálhat, elveszítheti a kutyát, vagy baleset érheti nála? Átgondoltad te ezt?
2-es, miért kell ennyire negatívnak és rossz indulatúnak lenned? A mai rohanó világban már sajnos nem nagyon van idő barátkozásra, hogy ilyen esetekben legyen valaki aki baby sitteli a kutyánkat.
Az, hogy ezt kiírta a kérdező, még szerintem nem jelenti azt, hogy bárkinek lepasszolná.
És hogy nem akar fizetni, a másik meg annyira nem értékeli a "munkáját", hogy pénzt kérjen. Persze, mert már szívesség, önzetlen, de józan jóság nincs is, nem is lehet a földön mi?
Kérdező, ha van lehetőséged, vidd magaddal a kutyádat! Több panzióról is csak rosszat hall az ember.
Esetleg próbálj meg egy menhellyel beszélni, hogy valaki szállásolja el a kutyust, míg te nem leszel itthon, vagy esetleg egy menhely szállásolja el. Hallottam már ilyet, nem volt semmi gond belőle.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Ezen a fórumon egy 2009-es hasonló témában 2-en is felajánlották, hogy panzió helyett- kérdésem első részében írom, hogy nem feltétlen tájékozatlan vagyok, mi a neve egy ilyen intézménynek, hanem nem szívesen adnám be- tehát, hogy vigyáznának kutyusokra. Ilyen indíttatásból írtam ki a kérdést.
Természetesen, mivel jelenlegi 3 munkám közül az egyik épp szolgáltatóipar, és annak ellenére segítek az embereken, hogy azok nekem inkább nem- igaz másfél évig még ingyen is adtam 8 000 Ft értékű kezelést mindenkinek- nem gondolom, hogy nekem is ellenérték nélkül bárki is ingyen segítsen, meg se fordult a fejemben. Idő híján pedig végülis egy kedves panzió tulajdonossal felvettem a kapcsolatot, mert egy kutyát elvinni repülővel, tán "kutyább", mint a panzió. Megírom a tapasztalatokat, mert ha jó hely, akkor megérdemli, ha nem annyira, akkor pedig erősítem az előzetes rossz megérzést általában az ilyen helyek iránt. Még egyszer kösz az időt, amit ráfordíttotatok a témára. Amúgy egy édes másfél éves fiú Bolognese, aki úgy lett szocializálva, és tanítva, mint egy németjuhász, mert nekem előtte nagy kutyáim voltak. (Persze nem tudná "úgy" elkapni a "betörőt" :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!