Marika827 kérdése:
Lehet egy kutya rühes, ha nem is vakarodzik és nincsenek bőr elváltozásai? Csupán szőre hullik.
Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy 2 éves nőstény beagle kutyám aminek egyre jobban hullik a szőre,elvittem állatorvoshoz,azt mondta vitaminhiány,kiszedte a vitaminokat,most még jobban hullik a szőre,most voltam vele állatorvosnál,most azt mondta rühes,és adott valami készitményt hogy mossam meg vele a kutyám,de utánanéztem a rühességnek,mindenhol azt irják a kutya vakarodzik,de enyémnek más tünete nincs,nem vakarodzik,eszik,iszik,bár elég sokat alszik,de más gond nincs vele.Volt valakinek hasonlo gondja a kutyájával?2014. dec. 9. 11:16
11/15 anonim válasza:
Azt, hogy rühes-e vagy sem (vagy egyéb bőrélősködő kínozza) azt könnyű megállapítani bőrkaparékmintából. Berakják mikroszkóp alá, megnézik, őszintén szólva a dolognak ehhez a részéhez nem kell doktorátus.
Szerintem a dokid csak tippelget. Amit előttem írtak, az össze-vissza etetés mindenképp gond lehet, ha hajlamos a kutyus a viszketegségre, de a rühesség nem olyan, hogy "kezeljük, aztán ha jobban lesz, akkor tényleg az volt".
Sőt sajnos ismertem olyan dokit, aki simán rámondta a pajzsmirigy-alulműködéstől a gombán át a szőrtüszőatkáig mindenre, hogy rüh.
12/15 anonim válasza:
Mondjuk bőrkaparék vizsgálat plusz tenyésztés,ahol megnézik gombára,baktériumra és atkára is.Egy ilyen vizsgálat kb tizenöt rongy,meg egy hormonvizsgálat is u.annyi,vsz.ezért totózik a doki,mert kevés tulaj hajlandó ennyit fizetni.Ha mindenhol egyenletesen ritkul,leggyakrabban hormonális eredetű,ritka,hogy allergia lenne,de ha még is,általában nem ėtelre,hanem pollenre.
13/15 A kérdező kommentje:
most jöttem a dokitól,kapott injekciot,állitolag vitamint,lázát mérte,nem volt neki,a szőre meg egyenletesen hullik mindenhol,nem foltokban,viszont nem kaparja,és nem rágja,nem látszodnak bőrön elváltozások sem,tehát gondolom a táplálékkal lesz gond,azért este megfürdettem abban a petroleumszagú löttyben amit kimérve adott,hogy tegyem bele 4 liter vizbe,a kutya tűrte,semmi gond vele.de azért holnap ujra vinnem kell :D
2014. dec. 10. 13:53
14/15 anonim válasza:
4 liter vízbe? :O Nem a Neostomosan-ra gondolsz? (bár azt 1 literben kell.) Reméljük használ :)
15/15 A kérdező kommentje:
Ma voltam az utolsó kezelésen vele,kapott szájba valamit,ahogy minden nap,,de a doki a kérdésemre,hogy mi ellen van csak azt mondta: az kell a kutyusnak. Aztán leperkáltam neki 47 eurot az egész heti kezelésért,+kaptam Biocal plus kalcium tablettát,ebből 4et kell naponta kapnia,probálom elolvasni a kutyám könyvében a készitmények nevét,amit kapott,de lehetetlen,kérdeztem mi lesz a szőr hullásával,azt mondta ez a Calcium javitja mást ne vegyek rá,ugy látszik,hogy már nem rühes egyből,,,de ugy döntöttem lecserélem az orvost,ha nem javul a kutya állapota :)
2014. dec. 11. 13:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!