Milyen kutya fajták vannak akiknek nem hullik EGY KICSIT SEM a szőrük, kicsi/közepes méretűek és barátságosak?
Nyomott orrú fajta kevésbé aktív, különösen nyáron szenvednek ezek a kutyák. Ráadásul, én nem tudok egyről sem, amelyiknek ne hullana a szőre.
Szerintem törpe uszkár a neked való kutya. Valami vagány, pasis fazonra nyírva, sötét szőrben. :) Pl kölyök fazonnál nem tűnik hosszúnak az orra, mert szőrt hagynak rajta.
Ill. egy raszta pulinak sem hullik a szőre, de azzal elég sokat kell foglalkozni, hogy szép legyen.
Hipoallergénként ismert fajták:
Affenpinscher (majompincs): nem hullik a szőre
Amerikai kopasz terrier: nincs szőre
Bedlington terrier: nem hullik a szőre
Bichon bolognese: nem hullik a szőre
Bichon frisé: nem hullik a szőre, a felesleges szőr fésüléskor kihullik, DE sokat ugat, vagyis legyünk óvatosak!
Bichon havanese: nem hullik a szőre
Border terrier: kisméretű, nagyon kevés szőrt hullat, alkalmas a gyakori fürdetésre
Bouvier des Flandres: nem hullik a szőre
Cairn terrier: kisméretű, kevés korpa hullik belőle
Coton de tulear: nem hullik a szőre
Dandie Dinmont Terrier: nem hullik a szőre
Ír vízispániel: nem hullik a szőre
Kerry Blue terrier: egyrétegű bundája van, szőre rövid, és nem nagyon hullik
Kínai meztelen kutya: alig van szőre, nem nagyon hullik, de a nyál és a bőrdarabkák itt is veszélyesek lehetnek
Lengyel alföldi pásztorkutya: nem hullatja a szőrét
Lhasa Apso: nem hullik a szőre
Máltai selyemkutya: nem hullik a szőre
Papillon: csak egy kicsit hullajtja a szőrét
Perui meztelen kutya: nincs szőre
Pomerániai törpespicc: alig hullik a szőre
Portugál vízikutya: nem hullik a szőre
Puli: nem hullik a szőre
Szamojéd: nem korpásodik
Schnauzerek: rövid a szőrük, alig hullik, DE sokat ugatnak!
Shih-tzu: kétrétegű bundája van, az aljszőrzetből kieső szőrszálak inkább a fedőszőrbe tapadnak, ahelyett, hogy lehullanának a földre, ezért mondhatjuk, hogy alig hullik a szőre. Rendszeres fésüléssel és fürdetéssel a szőrhullás szinte a nullára csökkenthető. Az egyik leginkább ajánlott fajta allergiások számára.
Silky terrier (ausztrál selyemszőrű terrier): nem hullik a szőre, a felesleges szőrszálak fésüléskor kijönnek.
Skye terrier: nem hullik a szőre
Spanyol vízikutya: nagyon kevés szőrt hullat
Tibeti terrier: kevés elhalt hámsejtet hullat, kétrétegű szőre van, ha rendszeresen ápolják, nem hullik
Uszkárok: nem hullik a szőrük, kevés elhalt hámsejtet hullatnak
Welsh terrier: nem hullik a szőre
Wheaten terrier: nem hullik a szőre
Xoloitzcuintli: nincs rajta szőr, de nyála és a korpa veszélyes lehet
Yorkshire terrier: kifejezetten ajánlják allergiásoknak, nem hullik a szőre, nem korpásodik
Kedves Utolsó!
Jó hosszú a felsorolásod, csak éppen nem igaz. Nem térek ki minden egyes fajtára, de nekem pl. havanesem van, és bizony hullik a szőre. Nem annyira, mint pl. a spánielé, de azt nem lehet rá mondani, hogy egyáltalán nem hullik.
Az viszont igaz, hogy a Shih-tzu-ból alig hullik ki szőr. Az aljszőre nagyon puha, vattaszerű, ami nem száll hanem összetapad, többnyire a hosszú fedőszőrében. Ha nyírva van, egyáltalán nem hullik, a hosszú szőrben tartottnál pedig ha fésülöd, akkor kihúzod a kis "vattacsomókat" a hosszú szőrszálak közül, tehát megint nincs kihullott szőr.
Nagyon barátságos, emberközpontú, imád játszani de nincs nagyon nagy mozgás vagy sétaigénye. Az, hogy hogyan mutat melletted, azt már te kell eldöntsd, szerintem jópofa kutyus, nekem is ilyen van, és imádom:) Viszont nagyon jó helyről kell vegyed, mert elég sok ilyen kutyát látok szökdösve járni, ez valami láb elváltozás, meg gyulladni szokott a fülük-szemük, ezeket mind elkerülöd ha egy hozzáértő tenyősztőtől veszed.
Uszkár! Nekem is lakásban van törpe uszkárom, egyáltalán nem hullik a szőre, de rendszeresen kell kozmetikushoz vinni, aki az elhalt szőrszálakat eltávolítja és megnyírja. Nagyon játékos fajta, könnyen tanítható, és szerintem ugyanúgy illik egy erős, nagydarab férfihez, mint egy törékeny nőhöz, igazi családi kutyus.
Ha örökbefogadáson is gondolkodsz, írj privit, az uszkár fajtamentőknek segítek! Most is van több örökbefogadható kutyusunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!