2 honapos parvos nemetjuhasz. Mik az eselyei? Tortenet lent.
Figyelt kérdés
Sziasztok! Az eset nagyon friss, konkretan szombaton hoztuk haza a Macho Kids kennelbol a kiskutyat. Oktober 15-en szuletett az oltasi konyve szerint, december 3-an kapta a parvo elleni oltasat az elsot , plusz egy fereghajtason mar tul van. Ahogy hazahoztuk nem telt bele 30 perc es ment a hasa, enni evett rendesen, a hasmenese rendkivul buzos, ehhez szombatrol vasarnapra virrado ejszaka mar hanyas is tarsult, vasarnap delelott elvittuk allatorvoshoz aki parvo tesztet csinalt es pozitiv lett, utana elmondta, h azert mert vszeg mar akkor is beteg volt amikor az oltast kapta ellene es az csak aktivalta a virust mivel vedelme meg nem fejlodott ki 2 nap alatt. Tegnap kapta a kutyus az elso infuziojat, ott is kellett hagyni az allatkorhazban, este hazahoztuk es mar evett fott husit fott repat es fott rizst illetve ejjel is kovetelte a kajat mert ehes volt. A szeklete konkretan vizszeru, de hanyni nem hanyt mar ejszaka aminek kulon orult az eves-ivas mellett az allatorvosa, mivel az infuzioval nem kapott hanyascsillapitot. Szerintetek mik az eselyei a picinknek? (Zarojelben megjegyzem, h 80 ezer ft volt a kutya, es amikor kivalasztani voltunk a kolykot akkor meg latszolag semmi baja nem volt, az allatorvosunk szerint az anyukajat nem olthattak megfeleloen es azert beteg a pici)2014. dec. 8. 10:28
21/27 anonim válasza:
A lényeg, hogy tudod bizonyítani az adásvétel tényét. Mivel élőállat adásvételnél automatikusan van szavatosság, így ha bizonyítható, hogy már betegen vetted, akkor érvényesítheted a szavatossági igényedet.
22/27 anonim válasza:
Én szépen megjegyezném a "tenyésztőnek", hogy jogi útra tereled a dolgot, sőt első körben mész a NAV-hoz ha nem fizeti ki a kezelést. Mivel pénzt kért a kutyáért, de az nincs benne szerződésben, nem adózott le utána, sáros ezt ő is tudja szerintem inkább fizet, mert jó nagy szarba kerülhet ha kicsit vizsgálódnak nála az tuti.
23/27 anonim válasza:
Utánaszámoltam, a kutyus nem lehetne nálad, hiszen holnapután tölti be a 8.hetet. Ezt a tenyésztőnek tudnia kell. Sok sikert, majd írd meg, mi lett a dolog végkifejlete!
24/27 A kérdező kommentje:
Olvastam olyat h a vetelarat akkor igenyelhetem vissza ha azw allat elpusztul. Hala istennek nem ugy nez ki *lekopogtam*. Ez tenyleg igy van?
2014. dec. 8. 16:02
25/27 anonim válasza:
Ez mindig a szerződéstől függ. A tenyésztők általában garanciát vállalnak a genetikai betegségekre és az ezekből adódó halálra, illetve olyan betegségekre melyek az elviteltől számított pár napon belül jönnek elő, ide tartozik a parvo is. Viszont mivel nincs benne a szerződésbe, így nem kérhető számon a tenyésztőn a garancia. Mivel a szerződésben az sincs benne hogy a kiskutyusért fizettél, nem hiszem hogy ügyet lehet belőle csinálni. A tenyésztőt viszont be lehetne fenyíteni a NAVval hátha észhez tér és kifizeti a költségeidet.
26/27 anonim válasza:
Hatvan nap a szavatossági idő a kiskutyádra:
27/27 A kérdező kommentje:
Kiskutya 6.infuziot kapja ma, ejjel mar evett 5 szem royal canint, semmi mast nem fogadott el csak ezt. Szeklete rendben volt reggel es a kedve is, azt mondta a doki, ha ma is eszik es rendben a szeklet holnap mar csak a szerumot kapja :)
2014. dec. 12. 08:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!