Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 2 honapos parvos nemetjuhasz....

2 honapos parvos nemetjuhasz. Mik az eselyei? Tortenet lent.

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az eset nagyon friss, konkretan szombaton hoztuk haza a Macho Kids kennelbol a kiskutyat. Oktober 15-en szuletett az oltasi konyve szerint, december 3-an kapta a parvo elleni oltasat az elsot , plusz egy fereghajtason mar tul van. Ahogy hazahoztuk nem telt bele 30 perc es ment a hasa, enni evett rendesen, a hasmenese rendkivul buzos, ehhez szombatrol vasarnapra virrado ejszaka mar hanyas is tarsult, vasarnap delelott elvittuk allatorvoshoz aki parvo tesztet csinalt es pozitiv lett, utana elmondta, h azert mert vszeg mar akkor is beteg volt amikor az oltast kapta ellene es az csak aktivalta a virust mivel vedelme meg nem fejlodott ki 2 nap alatt. Tegnap kapta a kutyus az elso infuziojat, ott is kellett hagyni az allatkorhazban, este hazahoztuk es mar evett fott husit fott repat es fott rizst illetve ejjel is kovetelte a kajat mert ehes volt. A szeklete konkretan vizszeru, de hanyni nem hanyt mar ejszaka aminek kulon orult az eves-ivas mellett az allatorvosa, mivel az infuzioval nem kapott hanyascsillapitot. Szerintetek mik az eselyei a picinknek? (Zarojelben megjegyzem, h 80 ezer ft volt a kutya, es amikor kivalasztani voltunk a kolykot akkor meg latszolag semmi baja nem volt, az allatorvosunk szerint az anyukajat nem olthattak megfeleloen es azert beteg a pici)
2014. dec. 8. 10:28
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Szerződést írtatok? Mert azzal már el tudsz indulni valamilyen szinten.
2014. dec. 8. 12:25
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Hát máskor rendes tenyésztőtől kell vásárolni, nem olyantól, aki egy ötezres törzskönyvért 70ezret kér. Semmi szakmaiság nem jön le az oldaláról, csak hogy vannak kutyái és szoktak kölykei lenni, az meg nem túl biztató.

Mindenesetre ha a kutya eszik meg jól vagy, az nagyon jó jel, tényleg.

2014. dec. 8. 12:34
 13/27 anonim ***** válasza:

A fogyasztó védelmi hatóság tudna segíteni, amennyiben van szerződésed esetleg számlád. Valószínű rendezni fogja a tenyésztő, amint megkeresik hivatalosan.

Friss oltással nem szabadna kiadni kutyust, ha oda is adja valaki, akkor is legalább 4-5 napot kell várni az oltás után. A második oltás után biztonságosabb.

A kilátásai a kicsinek szerintem egész jók ha már elkezdett enni. Én pár évvel ezelőtt hoztam el egy parvos kutyust, de ő kb 4-5 napig semmit nem evett és nem is ivott. Túlélte, annyi maradt vissza nála, hogy néha előfordul hasmenés. Szerintem lehet reménykedni, hogy felgyógyul. 5 napig minden nap vittük az állatkórházba.

2014. dec. 8. 12:38
 14/27 A kérdező kommentje:
Hat most hivtam a dokit miujsag a kutyussal azt mondta, hogy rosszalkodik epp a kanult probalja kioperalni magabol ugyhogy tettek ra kis parabola antennat a buksira de ez biztato. Adas-veteli van a kicsirol de a 80 ezer nincs rajta.
2014. dec. 8. 13:18
 15/27 anonim ***** válasza:
Akkor mégis mi van a szerződésben?
2014. dec. 8. 13:38
 16/27 A kérdező kommentje:
Az h 1/1es tulajdonjoggal atadta nekem a kiskutyat rajzos hosszuszoru him nemetjuhasz, elso oltassal, alairva es 2 tanu alairasaval.
2014. dec. 8. 13:56
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Azzal sajnos nem sokra mész :(
2014. dec. 8. 14:11
 18/27 A kérdező kommentje:
Egyelore a kicsi a legfontosabb h meggyogyuljon ma mar mondta a doki amikor hivtam delben h biztato a jelenlegi allapota a tenyeszto ugyeben ugyvedhez fogunk fordulni szerintem.
2014. dec. 8. 14:27
 19/27 anonim ***** válasza:
Remélem, rendbe jön a kicsi, és hogy tanultál az esetből!
2014. dec. 8. 14:30
 20/27 A kérdező kommentje:
Igen es remelem a jogasz akit felkertunk h kepviseljen minket elintezi h soha tobbe ne tenyeszthessen.
2014. dec. 8. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!